Appen som lär känna dig bättre än din läkare

Många drömmer kanske om en personlig vikt- och hälsocoach som kan ge konkreta tips och råd direkt. Digital Teknik har fått en intervju med grundaren till den uppmärksammade hälsosappen Lark som med hjälp av artificiell intelligens, ai, ska hjälpa människor världen över till en sundare livsstil.

erika-sjoo
Publicerad den: 2016-01-20
Författare: Erika Sjöö, Redaktör

Annons

Det huvudsakliga syftet med appen är att hjälpa människor till en balanserad livsstil och att gå ner i vikt.

– Jag ville stoppa ett personligt hälsoteam i varje persons ficka så att det alltid finns någon där som kan prata med dig, säger Julia Hu, grundare till Lark, till nättidningen Digital Teknik.

Appen samlar in data om kost och aktivitet

Julia Hu säger till Digital Teknik att appen ger användaren råd om hur hen kan förändra sin livsstil. Råden bygger på insamlad information om användarens kost, sömn och aktivitet. Den personliga coachen kan till exempel uppmuntra användaren att ta färre tuggor av desserten nästa gång.

Annons
Annons

Enligt Julia Hu är det några av världens främsta tänkare inom positiv psykologi, kognitiv beteendeterapi och medkänsla som varit med och byggt upp Lark.

Livsstilsförändringar minskade smärtan

Som barn hade Julia Hu kraftiga magsmärtor. Under 20 års tid levde hon med en odiagnostiserad kronisk sjukdom. Symtomen blev gradvis bättre under barndomen och Julia kan i dag konstatera att det var livsstilsförändringar som låg bakom smärtreduceringen.

– Det var inte någon tjusig läkare eller specialist som hjälpte mig, utan min vanliga barnläkare. Han var med mig alla steg på vägen. Han lärde mig att hantera min sjukdom, talade om för mig vad jag skulle äta, hur jag skulle stressa mindre och träna regelbundet, säger Julia Hu till Digital Teknik.

Annons
Annons

Det var barndomen, i kombination med att Julia Hu såg många omkring sig som dog med anledning av kroniska sjukdomar, som gjorde att hon tillsammans med barndomsvännen Jeff Zira startade appen Lark.

Forbes Magazine rankar Julia Hu som ”Top 10 Woman in Tech”

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons