Forum Träning & motion


Forumtråd: Undervikt?

Hej! Jag är en tjej på 16 år. För ca 2 år sedan fick jag anorexia, gick ner i vikt, men lyckades bli "frisk" och gå upp i vikt igen ganska fort. Jag är 169 cm lång, och vägde innan anorexian ca 50-52 kg. Nu sedan en eller två månader tillbaka har jag börjat gå ner i vikt igen, pga dålig aptit av en sjukdom och bortgång i familjen. Jag är nu nere på ca 45.5 kg. Jag har nu blivit av med min mens igen, och mina föräldrar är oroliga. Jag har alltid varit tunn och smal, och det är ju inte många kilo som skiljer när min kropp fungerar och när den inte gör det. Jag trivs med denna vikten jag har nu! Jag är pigg i kroppen, känner mig inte trött och seg som jag gjorde när jag var underviktig av anorexian. Men varför blir jag då av med mensen?!Jag trivs ju med min nuvarande vikt, äter regelbundet och fulla portioner, joggar/promenerar regelbundet och mår bra. Varför försvinner då min mens? Vad ska jag göra? Hjälp mig!

Du ligger ju klart på undervikt nu med i förhållande till din längd... Vi är lika långa du och jag och jag har för mig att vi ska (för att ligga mellan 20-25 på BMI skalan) väga mellan 58-71 kg. Det är nog därför din kropp krånglar, lyckas du lägga på dig ca 10 kg minst så kickar du förhoppningsvis igång den igen! Lycka till! :)


Det har säker med hormonbalansen att göra. Jag har läst många berättelser om olika hormoniella problem som rättats till med LCHF-kost (mitt eviga förslag:-). En rätt vanlig företeelse är att kvinnor som drabbats av PCO-S (ofrivillig barnlöshet) helt plötsligt blivit gravida när hormonbalansen ställts rätt på "viktnormaliseringskosten" LCHF. Det här kan låta som skitsnack men det är erfarenheter från flera tusen LCHF:are som jag samlat på mig under mina 3,5 år med denna kost. LCHF:are vill berätta för andra om de åkommor dom blivit av med efter att ha bytt kost och det är nog inte så konstigt. Man vill helt enkelt andra människor väl.


Hej! Om du inte redan har gjort det, prova gärna att ställa din fråga via vår kostnadsfria tjänst Fråga Doktorn. Kanske kan någon av Netdoktors experter ge dig svar? http://www.netdoktor.se/?_PageId=4&Tab=Questions Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons