Forum Träning och motion


ont i vaderna

jag tränar rätt så mycket i veckan(5-6ggr/v, gym(lyftning), allmän styrka osv) nu har jag löpning inlagd som träning två gånger i veckan, men jag kan inte jogga! jag kommer max 1 km först, sen får jag en krampliknande känsla i vaden och kan inte fortsätta på en stund, fortsätter jag senare så kan jag max springa 200-400 meter innan jag måste stanna igen..pressar ja dom så börjar jag halta av smärta.  nu har jag börjat känna av vaderna under vanlig träning också, tex i form av extrem stelhet och den nypande känslan(känns som muckeln nyper till på utsidan vaden)kan bero av mycket knäböj), joggar jag så blir det krampliknande... använder jag en foamroller för att massera vaderna så räcker det med att låte vaderna vila på den och rulla fram och tillbaka för att det ska göra ont?  Förstår inte vad detta kan vara.. vad tror du? 

Ingen enda människa i hela världen behöver springa.
Inser du inte att orsaken är att du överansträngt vaderna med löjliga löpningar, då skall du ha problemet och ingen hjälp. I alla fall inte från mig.
Du skriver inte ens hur gammal du är. Är du en vältränad 17-23 åring, troligtvis inte, utan en lönnfet medelålders man som helt plötsligt skall träna för maraton.
Befogad kritik får man alltid ge.


Jag vet ju inte hur gammal du är och menar inget illa nu, men kan det vara gubbvad? Drabbar sällan män under 40, men din beskrivning verkar stämma. Googla på övningar, men excentriska tåhävningar är grejen!
Värmer du upp innan du springer? Prova att gå en km först i rask takt, stretcha mjukt, gör några tåhävningar och smyg igång. Springer du utomhus eller på löpband? 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons