Forum Träning & motion


Knäproblem

Hej, jag är en tjej på 17år som har haft problem med mina knä sen jag var typ 12-13år.. Jag kan inte springa och hoppa och sånt för då får jag VÄLDIGT ont i knäna och kan knappt ens stå.. Har varit hos en sjukgymnast men dem visste inte vad det kunde vara.. Men nu är det såhär, jag går första året på gymnasiet och vi har värsta häxan till idrottslärare.. Jag försöker trots att jag har väldigt ont i knäna vara med på allt vi gör på idrotten, men ibland tvingas jag gå och sätta mig för att det gör så fruktansvärt ont.. Och nu hade vi "betygssnacka" för nån dag sen och nu hotar hon med att sätta IG på mig om jag säger en ända gång till att jag har ont eller nåt.. Plus att hon säger att jag bara inbillar mig att jag har ont.. Har hon verkligen rätt och göra/säga såhär??

jag tycker du ska gå till en läkare. Om de inte kan hjälpa dig på Vårdcentralen så be om att få en remiss till en ortoped. Om inte annat så kan du visa upp ett läkarintyg för din lärare. Jag har också alltid haft problem med mina knän. Även om det inte löser problemen så kan det göra lite mindre ont om man tränar upp musklerna runt omkring. Be din lärare att ge dig sådana "uppgifter" när du får ont, så att du inte bara "sitter och vilar". Då visar du ju att du vill vara med och då borde hon ju inte ge dig IG. I värsta fall kan du ta upp det med rektorn. Gör ju inte att du får mindre ont, men du kanske slipper IG iaf. Lycka till!


Tack så mycket för svaret! Jo, men min idrottslärare är helt knäpp, jag hade läkarintyg för ett tag sen när jag hade infektion i knäet och absolut inte fick vara med på idrotten för läkaren.. Och då belv min lärare skit sur för att jag inte var med.. Och sa att jag hade hämtat läkarintyg bara för att jag inte orkade vara med.. Det var liksom likadant när jag var hos polisen på förhör en gång, när vi skulle åkt och bowlat, och då sa hon att jag hade skolkat för att jag inte orkade gå till bowlinghallen.. Trots att jag hade intyg från polisen! Den läraren har verkligen inte alla hemma.. Men men.. Tack en än gång!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons