Forum Träning och motion


hjälp, går inte ner i vikt!!

Hej alla! Jag behöver hjälp med vad jag gör för fel. Mitt mål är att minska mina mått och gå ner i vikt. Just nu väger jag 65 kg och är 172cm. Mål är att gå ner ca 5 kg. Jag tränar regelbundet, ca 4-5ggr i veckan, då jag varierar mellan bodystep, gå i backe, jogga, box och gym. Samt jag cyklar ca 5 km fram och tillbaka från jobbet. Jag äter väldigt nyttigt och hoppar gärna över kolhydrater och äter mer protein och grönsaker. Efter träning landar mitt kcal intag på ca 900/dag. Så här har jag levt i ungefär ett halvår. Men vad gör jag för fel, varför går jag inte ner i vikt??? Vågen har stått på samma siffra över ett år nu. Tack på förhand MVH Jenna

Det är förmodligen din kropp som absolut inte vill släppa ett gram i onödan eftersom det råder svält och att dessutom maten verkar vara svårfångad (träning). Vi har nog glömt bort att vi är anpassade för att överleva hårda tider. Vi tror att "ata lite och träna" = Släpp det viktigaste vi har för överlevnad, dvs fettet. Men så funkar det inte. Du måste nog äta dubbelt så många kalorier, eller åtminstone 1600 om du vill gå ner i vikt. Det kommer också ta ett tag innan det händer något. Din kropp kommer inte att lita på att det verkligen finns gott med mat på en gång. Din träning kan faktiskt bromsa viktnedgången rejält. Det finns liknande exempel bland aerobics-instruktörer som bara går upp i vikt. Flera olika hormoner gör att fett lagras istället för att förbrännas. Man ska äta sig ner i vikt, inte svälta sig ner:-) Tänk om och lycka till:-)


Din kropp gillar dig kanske som du är just nu, för du tränar så du har säkert bra med muskler, och du är normalviktig. Ge kroppen mer energi och sluta leva på viljestyrka, en normalviktig tjej kan väl mumsa i sig runt 2000 kcl ungefär. Din vikt är hälsosam men jag är orolig för dig. Du är säkert jättefin och ser det inte själv. Hade anhörig som inte åt, men hon mår bättre nu. Det slutade med att hon kraschade även om hon mår bra nu och jag vill inte att du ska må dåligt. Lycka till!!!


Hej! Jag har samma dilemma. Jag tränar fotboll, styrketränar och kör löpträning. Jag tränar i princip varje dag i veckan, då jag går på fotbolls gymnasium. Jag väger 66kg och är 169cm lång. Jag har inte lyckats gått ner trots min hårda träning och någorlunda bra kost! Eftersom jag går en idrotts linje så får vi lära oss mkt om hälsa, kost och träning men jag lyckas ändå inte att gå ner något i vikt:(


Förutom alla hormoner som blockerar fettförbränningen så kan även ett onödigt intag av "socker-tilltugg" före och efter träning stoppa viktnedgången. Det är det vi äter som ger kilon, medan träningen kan ge gram både upp och ner. Upp, om vi blir alltför hungriga efter träning.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons