Forum Träning och motion


Heshet och träning

Hej! För några dagar sedan började jag känna mig lite krass i halsen, tänkte att jag är väl lite snuvig bara - inge mer med de. För tre dagar sedan drog och min kompis ut för att ta en öl. Vi snackade rätt mycket och helt plötsligt lät jag som en liten pojke i målbrottet. Fortsatte dock prata, dumt nog, och dagen efter var rösten fortfarande dålig. Kände mig dock frisk annars, om än lite bakis. Idag - tre dagar senare - är min röst helt borta. Har knappt sagt ett ljud på hela dagen. Känner mig dock frisk annars - halsen gör inte ont, kan bara inte förmå mig att få fram ett ljud. Känns kanske lite svullet i halsen, men eftersom att det inte gör ont är jag lite förvirrad. Hur som helst så håller jag på med ett träningsprogram. Nu har jag inte tränat på fyra dagar, och det suger rätt hårt, då träning är väldigt viktigt för mig. Har läst runt lite och för många verkar det ta upp till en vecka att få rösten tillbaka. Så min fråga är om det är en bra idé att träna trots att jag inte har någon röst? Känner mig som sagt inte sjuk annars.

Vi har en manlig bekant som alltid skulle vara med i Vasaloppet. En gång var han inte riktigt frisk efter en FÖRKYLNING 
men han hade ju anmält sig och skulle delta liksom tidigare år. 
Resultat: Han fick EPILEPSI och har med åren trillat och slagit sig många gånger, i trappor etc. Han kommer omplåstrad till jobbet och frun har varit allmänt ilsken och irriterad. Han är beroende av sin fru som är den som har kvar sitt körkort.
 
En väninna på 55 år skulle prova på typ liknande tynglyft, valde inte det tyngsta eftersom hon inte deltagit i den typen av träning. Efter ett par dag fick hon träningsvärk som hon trodde skulle gå över. Men det var 5 månader sedan och nu har hon ont i övre vänstra armen - den som är mindre brukad/tränad, eftersom hon är högerhänt?
Man kan ju undra om den vänstra armen för alltid är skadad och sämre fungerande för att den smärtar ibland vid vissa rörelsen!?
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons