Forum Träning och motion


Främrekorbandsskada

Det är väldigt individuellt om man kan träna upp ursprunglig stabilitet med en korsbandskada. En del klara sig utmärkt (även hårt idrottande) utan främre korsband medan andra aldrig återfår stabilitet i knät hur mycket de än tränar upp muskulaturen kring knät. Fundera på att gå hos en sjukgymnast en period, tiden kommer att utvisa om du behöver en operation eller inte. Väljer du att operera är sannolikheten mycket stor att du kommer att bli återställd efter ca 6 månaders rehab och kunna spela massor med fotboll. Lycka till!

Tack för dom Positiva orden! Mitt självförtroende att lyckas komma tillbaka till fotbollen steg väldigt högt när jag läste detta :) TACK!


Jag har opererat bägge mina knän för främre korsbandsskada. Dock har mycket annat även vart trasigt med, så en operation var ändå nödvändig. Jag är kanonnöjd. Första operationen gjorde jag 2000. Var då 15 år gammal oc ansågs att ha växt klart. operrerades på påskveckan (skärtorsdagen :)) Kom igång ordentligt med träning på bra sjukgymnastik. Var tillbaka 6 månader efter min operation. Man kan spela med trasigt korsband, då jag gjorde det i tre år. från att jag var tolv. spelade väldigt mycket fotboll dessutom. Gck efter detta även på fotbollsgymnasie och tränade väldigt intensivt. Men 04 hände något med knät igen. hade uppehåll å skaffade familj. men när sonen var nästan 2 kund ejag fortfarande inte springa ordentligt(trots ortopeder skickat hem mig *utan probelm) Fick jag tjöta till mig en MR å det visade sig att massor var trasigt, igen... Så fick en operation till.. Har kommit igån med tränin igen nu efter sjukgymnast å operation. DOCK har jag hört flera doktorer säga att sätter man in ett *fejk* korsband är detta många gånger starkare än sitt naturliga. Så mitt råd till dig är boka in dig på operation, du kan ju alltid avboka. Brukar dessutom vara långa köer på dessa operationer just för att de för många människor inte är nödvändiga. men jag rekommenderar dig till det. Under tiden skall du självklart träna, känner du att det räcker för dig, skulle jag avbokat operationen.. Men jag har opererat bägge mina knän och är supernöjd! Hör av dig om dte är något mer du undrar över :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons