Forum Träning & motion


Frågor

Jag har en hel del frågor (vissa kanske låter dumma men ähh) som jag hoppas Ni kan besvara på:) Gör så gott Ni kan please! Jag är student och måste tänka ekonomiskt, men vill samtidigt äta nyttigt och hälsosamt. Så har ni tips på billiga och nyttiga matvaror? När det gäller baljväxter som ex gröna linser, röda linser, kidney bönor, svarta bönor, vita bönor, kikärtor, vilka är mer proteinrika? Vill hellre ha de som är mer proteinrika än kolhydratrika.. Jag brukar blötlägga och koka baljväxterna, men märker att jag inte har så mycket tid för det så jag ska börja köpa färdiga i konservburkar. Jag kommer då att skölja bort lagret/såsen så jag får bort saltet och sockret som är blandat i det. Då borde väl ex bönorna vara lika nyttiga som jag skulle ha kokat dem själv eller? Vilket är nyttigast/minst kolhydratrik vad gäller couscous och bulgur? Lägst GI? När jag börjar universitetet igen vill jag kunna koncentrera mig ordentligt och känna mig pigg, har ni tips på kosttillskott eller kost som faktiskt kan hjälpa mig med det? Kan ni tipsa mig på frukter som man kan känna sig "mätt" på, men som ändå är nyttiga och inte innehåller så mycket socker? Ex något man kan tugga i då man sitter i en föreläsning och känner sig oerhört hungrig och seg. Är det någon skillnad på frysta grönsaker eller grönsaker i konserv? Brukar köpa frysta grönsaker (sommargrönsaker/wok) men tänkte ifall grönsaker i konserv också är ett nyttigt alternativ? Ex sparris, champinjoner? Sköljer då bort vattnet/lagret som finns i. Om man är gluten känslig, vad bör man undvika att äta? Vad bör man välja istället? Min mage blir även väääldigt lätt uppblåst, vad kan man äta som är "snäll" mot magen? Och nu till sista frågan:) Hur påverkas kroppen (innuti och utanpå) ifall man endast äter 1 gång om dagen MEN att man vid det tillfället äter för ex 2000kcal som är ens dagsbehov? Alltså istället för att dela upp måltiderna så äter man allt på en gång.. Vet att det inte är bra, men vad händer? Kortsiktigt och långsiktigt? Kan man gå upp i vikt av det? Hur förstör jag kroppen isåntfall?

Jag tror inte det är några problem att äta mycket på en gång. Så äter dom flesta djur naturligt och så har nog vi också ätit. Att man ska äta en massa mellanmål gäller bara för människor som driver sina kroppar på sockerkedjor (kolhydrater). Man måste ständigt mota blodsockerfallen. Våra urfäder hade en helt annan sammansättning på sin föda större delen av året med nästan bara protein och fett. Då går kroppen in i en effektivare fettförbränning och klarar sig bra utan sockerkickar.


Om grönsaker och frukt hittar du bra skrivet här, samt ett bra diagram (jag glömde ju ägg som är jättebra). http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/frukt-och-naring LCHF-kost som jag äter är annars jättebra för de flesta magar. Det är den vanligaste hälsovinsten.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons