Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Överviktiga får lättare urinvägsinfektion

Annons

Personer med hög kroppsindex löper större risk än personer med låg kroppsindex att drabbas av urinvägsinfektioner. Det visar en undersökningen som en forskargrupp vid Johns Hopkins School of Medicine i Baltimore i USA gjort. Forskarna har tittat på data om 95 962 individer från en försäkringsdatabas för en femårsperiod mellan år 2002 till och med år 2006, och resultatet visar att det var betydligt vanligare att personer med ett BMI över 30 drabbades av urinvägsinfektioner. Det visade sig även att dessa personer ådrogs pyelonefrit, även kallat njurbäckeninflammation eller övre urinvägsinfektion, i högre utsträckning än slankare individer.

Studien presenteras på den pågående kongressen för American Urological Association, AUA, i Chicago, USA. Och enligt Anthony Y Smith, en talesperson för AUA, är detta en upptäckt som bör tas på allvar.
- Patienter med högt BMI bör vara vaksamma på sin urologiska hälsa eftersom även enklare urinvägsinfektioner kan bli få allvarliga konsekvenser om de lämnas obehandlade, säger Anthony Y Smith.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.