Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Överviktiga diskrimineras inte inom vården

Annons

Överviktiga patienter får minst lika bra vård som normalviktiga, enligt en stor studie i USA. Forskarna bakom studien utgick från tidigare resultat som visar att många läkare har en negativ inställning till överviktiga patienter. Deras hypotes var att attityderna skulle påverka kvaliteten på vården.
– Vi var helt inställda på att upptäcka att överviktiga patienter fick sämre vård, säger huvudförfattaren Virginia Chang till Nyhetsbyrån Reuters.

Totalt studerades närmare 70 000 äldre patienter&nbspsom fick&nbsputgå från vad de fick för vård på åtta olika områden. Det handlade om undersökningar för diabetes, influensa- och pneumokockvaccination samt screening för olika cancerformer. Och det forskarna kom fram till var att&nbspöverviktiga patienter inte fick sämre vård än normalviktiga, och på flera områden var sambandet snarare det motsatta.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.