Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Barn i förorterna blir allt tjockare

Annons

Barn i Stockholms fattigare förorter blir allt tjockare och allra värst drabbade är pojkar i Skärholmen och Rinkeby-Tensta. Klyftorna mellan&nbspfattiga och rika områden&nbsp ökar&nbspnär det kommer till barns hälsa, det visar uppgifter från Barnhälsovården. I de mer välmående områdena har övervikten stannat av bland barn och unga medan barn i socialt utsatta områden blir allt fetare. Och detta visar sig även bland mycket små barn. I Skärholmen är till exempel en av fem fyraåringar överviktiga eller till och med feta.

Det är främst pojkar som fortsätter öka i vikt och detta är något som oroar Liselott Schäfer Elinder, senior forskare folkhälsovetenskap.
– Det här är absolut inte bra och speciellt inte med tanke på barnens framtida hälsa. Män får i högre grad hjärt- och kärlsjukdomar så detta är helt klart något som måste förebyggas, säger Liselott Schäfer Elinder till TV4 Stockholm.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.