Allt vanligare med extremt feta barn


Ann-Charlotte Beckman, Netdoktor
Publicerad den: 2010-03-19
Författare: Ann-Charlotte Beckman, Netdoktor

Annons
Annons
Annons

Allt fler amerikanska barn blir extremt feta och vid yngre ålder. Det varnar det amerikanska smittskyddsinstitutet, CDC, Centers for Disease Control and Prevention, nu för. Barn som är extremt feta riskerar att dö flera decennier tidigare än normalviktiga barn. Men dessutom riskerar de att drabbas av andra hälsorelaterade problem, som normalt drabbar äldre människor, redan i 20-årsåldern. Till exempel hjärtsjukdomar, diabetes och svåra leversjukdomar.

Enligt CDC blir pojkar som är extremt feta i USA oftast det i tioårsåldern medan flickor blir det antingen i tolvårsåldern eller 18-årsåldern. BMI över 30 räknas som fetma, mellan 26 och 30 klassas man som överviktig och normalvikt räknas ett BMI på mellan 19 och 25.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons