Vår flicka på 3 år var dålig när hon knappt var 1 år. Hon gick ner i vikt och hade diarrer. Innan vi kom till sjukhuset för tunntarmsundersökning så hade hon blivit bra i sin mage. Proverna visade dock skador på tarmen. Hon har ätit glutenfritt sedan dess. Har haft provokation två månader i sommar, proverna visade inget. Vi fortsatte att ge henne glutenfritt i 1 1/2 mån och nu visar proverna över 1600 titler. Hur är detta möjligt? Hur kan hon vara sjuk när hon mår bra och har gått upp i vikt? hon visar inga symtom alls.
Visst kan det vara så att man känner sig bra trots att m an är sjuk och detta gäller speciellt barn, där diagnosen "glutenenteropati" ibland inte är så lätt att ställa.
Hälsningar
Bernhard Jaup, docent
Har du frågor eller funderingar om din typ 2-diabetes? Få svar och diskutera med andra patienter, moderator och medicinjournalist i Forum Diabetes. Du kan vara anonym »