Forum Övervikt och följdsjukdomar


Xenical

Är det någon som provat den? Hur mycket kan man räkna med att gå ner i veckan? Mår man dåligt av den? Har ni också behövt gå ner 2 kg på innan ni fick börja med den? Ni får gärna berätta allt ni vet om den och hur den påverkat er/positivt, negativt etc?

Jag måste svara på detta också. Målet med att gå ned i vikt är att förlora fettvikt, inte förlust av muskler, vätska och krympta organ. Kaloriunderskott gör att kroppen tar energi även från muskler och organ, vilket gör att man bara försämrar sin förbränning. Man får helt enkelt lättare att gå upp de kilon man förlorat och det blir samtidigt svårare att gå ner igen. Risken är stor att man behöver banta inför varje "sommar" istället för att alltid ha normalvikt. Xenical hämmar fettupptaget i kosten, vilket jag anser som att "jobba emot din kropp". Våra kroppar behöver det fett vi äter för att fungera optimalt. Fett är livsnödvändigt som näringsämne och behövs som byggsten i våra celler och för upptaget av vitaminer. För att vi ska må riktigt bra och leva ett liv på maxfart behöver vi mer fett än vad vi äter idag. Mitt råd är att satsa på naturlig människoföda. Man äter det våra kroppar är skapta att äta och får den kropp och hälsa vi är avsedda att ha. Ta lite tid och läs här är mitt tips: http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang Det finns också en länk till "Svårt att gå ned i vikt" direkt på sidan som också är bra. Mvh Wille


Jag har ätit Xenical och jag håller med Wille. Mycket bättre att satsa på att äta rätt istället för att äta tabletter. Jag forsatte äta lika som jag gjorde innan jag fick Xenical utskrivet. Inte överdrivet mycket fett utan lagom och inget socker. Tänkte att med Xenical måste det ge resultat eftersom det skulle reducera fettupptaget. Jag märkte ingen skillnad! Jo, jag var fruktansvärt lös i magen! Efter detta drog jag ner ännu mer på fettet, men jag märkte ingen större skillnad i allafall. Dessutom är Xenical väldigt dyrt.


Tack för era svar, jag glömde att skriva att jag har väldigt låg ämnesomsättning och måste göra något på en gång, därför tänker jag testa denna medicin. Samtidigt vet jag att det handlar om att äta rätt och riktigt, men det är det jag ska lägga om i samband med medicinen. Men jag behöver lite hjälp på traven. Har ganska högt BMI och har lite för höga kolesterol värden. Som sagt jag har försökt en längre tid utan några större resultat. Men jag vet också att det handlar om att röra på sig, men det är inte alltid så lätt att orka när man är sjuk så ofta. Jag har även småbarn som drar hem saker från dagis.


Jag kan fortsätta med lite svar. 1. Det ska inte behöva att handla "om att röra sig". De flesta tror att motion är den bästa lösningen när det gäller att gå ned i vikt, men det är fel enligt mig (och många andra). För att förlora fettvikt genom motion måste man verkligen ligga i. Har man inte tid till detta eller om man inte tror att man kommer att motionera lika mycket varje dag resten av livet så ska man nog välja ett bättre sätt. Motion brukar också medföra att man äter mer, eftersom man blir mer hungrig vilket i slutändan gör att man hamnar på +/- noll. Man brukar säga att motion ger gram och en kostförändring ger kilon. Det stämmer verkligen på mig numera. Nu kan jag hålla vikten helt oberoende om jag motionerar eller inte. 2. Kolesterolet sköter kroppen om alldeles själv. Kolesterolet är en viktig del av ditt immunförsvar och såklart kan det tillverkas lite mer om du är sjuk eller stressad när du tar prover. Bara en liten del kommer via kosten. Kvinnor behöver inte alls tänka på sitt kolesterol, eftersom kvinnor med högt kolesterol lever längre än de med lågt om man slår samman alla studier. Själv äter jag mycket naturligt mättat fett och massvis med ägg, men har ändå ett supelågt kolesterol. Detta är något som brukar ske efter ett tag på LCHF-kost (går upp lite i början). Jag tolkar det som att kroppen helt enkelt mår bra. 3. Om du vill öka din förbränning och samtidigt få en "järnhälsa" som står emot alla förkylningar, så ska du satsa på LCHF-kost. Jag har ätit så i 3,5 år och mår hur bra som helst. Jag har en ork som aldrig tar slut, jag är aldrig sjuk numera, jättebra mage, minskat sömnbehov, inga blodsockerkänningar, klarar många timmar utan att tänka på mat osv. Man får en sådan effektiv fettförbränning efter ett tag på LCHF som gör att man alltid har energi tillgänglig, till skillnad mot en vanlig sockerförbrännare. Jag läser dagligen på olika bloggar om andra personer som beskriver hur bra dom mår på LCHF. Kolla in lite på www.lowcarbkost.com, där det finns flera intressanta bloggar och receptsidor. Det är mitt bästa tips:-) Lycka till:-)


WilleJ: Låter som du är läkare, tyvärr jag och du delar inte samma åsikter och jag tycker det låter förvrängt allting. Men hoppas det fungerar bra för dig. Alla behöver vi olika metoder för våra kroppar.


Ja så kan det vara men jag tror inte alls på det fullt ut. Vi människor har samma genetiska uppsättning, men vi klarar ju som sagt av en rätt stor variation från den kost vi utvecklades på. Dock inte för stora variationer och det är det som hänt de senaste årtionerna. Vi är så smarta och har en stor utvecklad hjärna, men vi är så dumma när vi tror att vi står över naturens lagar. Vi äter oss faktiskt till ohälsa idag. Jag är inte läkare men jag läser mycket vad läkare skriver dagligen. En av mina favoriter är Andreas Eenfeldt (www.kostdoktorn.se) som är sveriges stösta hälsoblogg. Han har medhåll från många av våra främsta professorer och forskare, som också ofta är med och skriver.


xenical funkar inte, blev dålig i magen


Jag har provat - det fungerade första veckorna innan man lärde sig att inte äta fett. För det är grejen. Om man äter fett åker det mesta av både fett och mat ut med en farlig fart! Många hinner inte ens till WC! Och som den Pavlovska hund man är så lär man sig att inte äta fett och då fungerar inte pillren längre!
Lisskarin


Säger som lisskarin: Den ger akut diarré när man ätit för mkt fett-det är väldigt lite fett den reagerar på tyckte jag! Har kapslar kvar som jag inte vågar ta, för man törs inte gå utanför dörrn-dvs kan inte gå ifrån toan!! Synn att det är som det är med den. Skulle personligen behöva nåt som gjorde att jag inte tog upp kolhydrater så mkt eftersom det jag äter är till största delen sådant. Finns receptfritt p åapoteket, men kostar ju skjortan. Har inte råd :(


Du kan få en online-recept för xenical här http://www.europepharmacy.net


Nu är det över tio år sen jag gick till doktorn med mina viktproblem. Jag tog Xenical i ca ett år, och gick ner över 30 kg under den tiden. När jag började vägde jag 118 kg. Gick ner till 85. Så visst funkar det. Iaf för mig. Att 30 % av fettet i kosten går rakt igenom - det är ju det dom är själva vitsen! Man mår så dåligt av fet mat att man vill undvika det. Äter man magert så får man inga symptom. Det är ett sätta att lära om hjärnan och sig själv: -Ät mager mat, slipp diarréerna och gå ner i vikt.


Bantningspiller Thermacuts - http://bit.ly/1Cpo3HZ
Jag förlorade 13 kg i mindre än 2 månader och övervikten kom aldrig tillbaka.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons