Forum Övervikt & följdsjukdomar


Xenical

Är det någon som provat den? Hur mycket kan man räkna med att gå ner i veckan? Mår man dåligt av den? Har ni också behövt gå ner 2 kg på innan ni fick börja med den? Ni får gärna berätta allt ni vet om den och hur den påverkat er/positivt, negativt etc?

Jag har ätit Xenical och jag håller med Wille. Mycket bättre att satsa på att äta rätt istället för att äta tabletter. Jag forsatte äta lika som jag gjorde innan jag fick Xenical utskrivet. Inte överdrivet mycket fett utan lagom och inget socker. Tänkte att med Xenical måste det ge resultat eftersom det skulle reducera fettupptaget. Jag märkte ingen skillnad! Jo, jag var fruktansvärt lös i magen! Efter detta drog jag ner ännu mer på fettet, men jag märkte ingen större skillnad i allafall. Dessutom är Xenical väldigt dyrt.


Tack för era svar, jag glömde att skriva att jag har väldigt låg ämnesomsättning och måste göra något på en gång, därför tänker jag testa denna medicin. Samtidigt vet jag att det handlar om att äta rätt och riktigt, men det är det jag ska lägga om i samband med medicinen. Men jag behöver lite hjälp på traven. Har ganska högt BMI och har lite för höga kolesterol värden. Som sagt jag har försökt en längre tid utan några större resultat. Men jag vet också att det handlar om att röra på sig, men det är inte alltid så lätt att orka när man är sjuk så ofta. Jag har även småbarn som drar hem saker från dagis.


WilleJ: Låter som du är läkare, tyvärr jag och du delar inte samma åsikter och jag tycker det låter förvrängt allting. Men hoppas det fungerar bra för dig. Alla behöver vi olika metoder för våra kroppar.


Ja så kan det vara men jag tror inte alls på det fullt ut. Vi människor har samma genetiska uppsättning, men vi klarar ju som sagt av en rätt stor variation från den kost vi utvecklades på. Dock inte för stora variationer och det är det som hänt de senaste årtionerna. Vi är så smarta och har en stor utvecklad hjärna, men vi är så dumma när vi tror att vi står över naturens lagar. Vi äter oss faktiskt till ohälsa idag. Jag är inte läkare men jag läser mycket vad läkare skriver dagligen. En av mina favoriter är Andreas Eenfeldt (www.kostdoktorn.se) som är sveriges stösta hälsoblogg. Han har medhåll från många av våra främsta professorer och forskare, som också ofta är med och skriver.


xenical funkar inte, blev dålig i magen


Jag har provat - det fungerade första veckorna innan man lärde sig att inte äta fett. För det är grejen. Om man äter fett åker det mesta av både fett och mat ut med en farlig fart! Många hinner inte ens till WC! Och som den Pavlovska hund man är så lär man sig att inte äta fett och då fungerar inte pillren längre!
Lisskarin


Säger som lisskarin: Den ger akut diarré när man ätit för mkt fett-det är väldigt lite fett den reagerar på tyckte jag! Har kapslar kvar som jag inte vågar ta, för man törs inte gå utanför dörrn-dvs kan inte gå ifrån toan!! Synn att det är som det är med den. Skulle personligen behöva nåt som gjorde att jag inte tog upp kolhydrater så mkt eftersom det jag äter är till största delen sådant. Finns receptfritt p åapoteket, men kostar ju skjortan. Har inte råd :(


Nu är det över tio år sen jag gick till doktorn med mina viktproblem. Jag tog Xenical i ca ett år, och gick ner över 30 kg under den tiden. När jag började vägde jag 118 kg. Gick ner till 85. Så visst funkar det. Iaf för mig. Att 30 % av fettet i kosten går rakt igenom - det är ju det dom är själva vitsen! Man mår så dåligt av fet mat att man vill undvika det. Äter man magert så får man inga symptom. Det är ett sätta att lära om hjärnan och sig själv: -Ät mager mat, slipp diarréerna och gå ner i vikt.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons