Forum Övervikt & följdsjukdomar


Vill bli av med övervikten!

Har provat allt nu känns det som. Provat olika träningsformer, ingenting fungerar. Provat olika pulverdieter, ingenting fungerar. Går bara upp i vikt hela tiden. Har även för bara ett tag sen fått veta att jag även har problem med min sköldkörtel..Allt går bara emot mig. Det enda jag kan göra nu för att få hjälp är nog att vända mig till en doktor. Men vet inte om det är lönt att gå till vårdcentralen för att få hjälp, dem är inte så värst hjälpsamma av sig. Vet bara inte vem jag ska vända mig till annars. Det känns så hopplöst alltihopa, mitt liv innehåller bara motgångar efter motgångar. Hela min vardag är negativ, ingenting är längre kul. Jag vill helst inte gå ut i onödan och behöva visa mig bland folk, för jag skäms så över hur jag ser ut, som en badtunna, och så kan jag inte göra något åt det.

Det enda tråkiga är väl att jag redan äter enligt lchf


Hej, Jag tänkte inte speciellt på lchf utan bara det att känna till vad naturlig mat är för oss. Eftersom du redan äter lchf så behövs kanske lite finjusteringar för att få igång en liten viktnedgång. Det kan vara så lite som gör skillnad. En del äter alldeles för mycket mjölkprodukter eller onödiga mellanmål osv. En del äter helt enkelt för mycket energi så att deras kropp aldrig behöver äta från magen. Fortsätt..skriv gärna hur en matdag ser ut. Mvh Wille


Jag har också problem med struma eller sköldkörtel, där har du svaret på varför du har problem eller svårt med att gå ner. Jag vet inte hur långt du har kommit med det "problemet" har du börjat att äta levaxin!? när du har börjat med det så tar det ett par månader innan ni (du och läkaren) har kommit fram till rätt dosering! efter att jag hade fått min levaxin första gången och börjat äta det så rasade jag ner 14 kg i vikt på 1 månad, men problemet är att du har lika lätt att gå upp i vikt igen om du inte ser upp, det är ju din ämnesomsättning som det är fel på. Men jag säger lycka till med vikt ner gången när din medicering börjar fungera ordentligt, jag lovar att det kommer bli lättare sen men man måste hela tiden tänka sig för ändå. Mvh Paddan


Om jag har förståt min läkare rätt så är det TPO-värdet jag har problem med, det är alldeles för högt. Och att det finns en stor risk att jag utvecklar en underfunktion. Den första läkaren jag var hos som upptäckte detta sa att jag var autoimmun. I allafall. Äter levaxin, har fått höja doseringen en gång från 25 till 50. Men märker fortfarande ingen skillnad.


Lyssna inte på snabbfixar med bantningspiller. Tror man att det är avsaknaden av ett bantningspiller som gjort att man gått upp i vikt så må det vara så. Jag tror inte vi människor har blivit mer överviktiga de senaste 20-30 åren eftersom gud missade något när han/hon skapade oss. Vi är inte felbyggda och i behov av piller för att rätta till problemen. Vi är faktiskt rätt gjorda, men vi äter fel. Våra kostråd (som började i USA) har gjort att vi mer eller mindre omedvetet äter mat som gör oss överviktiga, trots påståendet om matens nyttighet. Ofta är det "det vi inte äter" som gör oss överviktiga. Vi äter för lite av riktig mat..och sen när bränslet tar slut, ja då hamnar fingrarna i kakburken. Speciellt vanligt är att godishyllan vid kassan lockar lite väl mycket. Sånt händer inte för dom som ätit sig nöjda. Cress. Fortsätt ät så naturligt det går. Har du inte det i botten kommer det kanske inte lyckas i långa loppet. Snabba pillerlösningar är för dom som tror att vi är felskapta. Dom går ner, men om ett år väger dom ofta mer än innan (det är det vanliga). Lycka till.


EmmaJonsson : Jag tror inte på bantningspiller. Visst, det hjälper kanske många, men jag tror även att det förstör kroppen. Det är inte normalt att gå ner 13 kilo utan att träna, om man inte svälter sig själv kanske.


Vad jobbigt du har det ! Jag förstår dig, för jag är i samma situation. Jag har gått upp ca.20 kg på 2 år. det är inte klokt, eller hur. Jag är ingen snabb mat mäniska och visst äter jag kaffebröd men jag äter inte så mycket att jag skulle gå upp så mycket i vikt. Det jag undrar är om du äter någon eller några mediciner( nu menar jag inte för övervikten). Jag håller på och kollar upp en tablett som jag äter för RLS, min vikt steg i höjden då jag började äta den för ca 3 år sedan. Neurologen jag går hos tror inte på det, men mitt " sjätte sinne" sägen mig att det måste vara så och kanske ihop med andra mediciner jag äter. Det kan vara idé att kolla upp det. Jag själv tänker inte ge mig den här gången. Samtidig är det inte klokt att vi skall behöva skämmas för hur man ser ut. Men jag förstår dig för trivs man inte med sig själv så blir det att man stänger in sig . Kämpa på och tro på dig själv. Vi får hålla tummarna för varandra. Må så gott // Spray.


kan inte något om det här direkt, men kan berätta hur jag gjorde iaf :) Jag gick ner 10kilopå 3 månader. 1. åt inget godis,chips o annat sånt. 2. Gick lite åt LCHF metoden, fast tog inte bort kolhydraterna helt, utan tog mindre av det ! (t.ex ist fr 4 potatisar, sås och en köttbit så tog jag ist, 1 potatis, mycket kött och mycket sås ) jag tror inte att man behvöver lägga ner sin själ på att försöka gå ner i vikt, det viktigaste tror jag är att man rör på sig lite, äter bra , osv .. gör man det mår man bättre psykiskt också :) Men lycka till! Hoppas du klarar att gå ner i vikt :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons