Forum Övervikt & följdsjukdomar


Viktväktarna, hjälp!

Har tänkt länge på att börja med viktväktarna.. Vad tycker ni om det? Snälla rara ni, skriv vad ni tycker! Jag ska isåfall gå ner mellan 5-8kg med viktväktarna.. Det är ju ganska jobbigt att räkna ut en massa kalorier osv, blir kanske lättare med points? Ska sätta mig ner med mamma och kolla igenom det, kanske börjar redan på måndag. Hon har gått ner runt 15-20kg med viktväktarna men gick upp lite grann, så hon ska väl börja igen. Jag är skiträdd för att gå upp det jag gått ner om jag börjar med Viktväktarna. Gör man det?

Om man går upp igen efter att man har gått ned med viktväktarna beror på om man sköter sig eller ej, precis som alltid. Äter man bra så håller man vikten. Prova du viktväktarna - det funkade för mig förut, och jag äter fortfarande efter deras principer som egentligen mest handlar om sundt förnuft. Man äter ju vanlig mat helt enkelt. :) Om du inte vill lägga ned så mkt pengar på det kan du gå några gånger och lära dig räkna poängen och sen skita i mötena och köra på själv istället, det funkade för mig.


Jag tycker absollut att du ska prova. Du blir en erfarenhet rikare och får en kunskap som du inte hade innan. Lycka till! Miss EM


Jag har bara bra erfarenheter av VV! Jättegoda recept, mycket mat, bra stöd etc. Oftast är det inte svårt att gå ner till målvikten MEN det är sedan det gäller att fortsätta gå dit! Själv blev jag lite snål när jag nått måvikten och tyckte att "nu klarar jag det själv" och sakta sakta hamnade jag i mina gamla, dåliga, vanor igen. Jag tycker att du ska prova!


Jag har varit med VV sedan april förra året och gått ner ca 12kg. Är månadsmedlem. Får gå på så många möten jag vill, var jag vill. Har tillgång till internettjänst där jag bla kan fylla i checklistan, räkna ut points på olika livsmedel. Kostnad 350:-/mån. (tror att ord. veckoavgift är 120:-) För mig är mötena nödvändiga, jag klarar mig inte på egen hand någon längre tid. Är snart på målvikt och då börjar det svåra, att inte gå tillbaks till gamla matvanor. Netdoktorns tjänst ser jag som ett bra komplement.


Om man vill ha stöd och peppning av en grupp och någonstans att gå, där någon kollar en... då är VV jättebra. Jag gick ner 17 kg 1998-99, men sedan hamnade jag i dåliga vanor igen och gick upp. Jag behöver ingen grupp, utan kan hålla kolla själv (envis) så därför går jag inte där nu, men jag har en kollega som absolut behöver det, för att klara av att gå ner. Man får jobba en del med vanor, psykologiska orsaker, målbild och så där... Bra!


Jag tänkte inte gå på möten. Jag har faktiskt klarat av att gå ner 5-6kg själv, ska bara följa deras points. :)


Om du inte vill gå på möten men din mamma tänker börja så kan du väl låna hennes papper och börja räkna! Billigt och bra! Själv tycker jag att matlådan här på ND är betydligt enklare än pointsen. Dessutom kan du enkelt lägga in egna livsmedel i den, det kan man inte göra på VV. I allafall inte då för ett par år sedan när jag gick där. Fast det är ju en smaksak vad man tycker passar en själv bäst. Somliga gillar pointssystemet, andra matlådan. Snacket om att man går upp efter just VV tror jag inte på. Man går upp om man återvänder till gamla vanor, Det gäller VV, ND, Atkins, GI....you name it! Lycka till!


Jag tror inte på dessa betaltjänster som erbjuds för att gå ned i vikt. Det måste först och främst finnas en stark vilja hos dig själv att förändra din livsstil. Det är det de hela handlar om för att gå ned i vikt . Att sen hålla sig vid en idealvikt/målvikt när man ändrat sin livsstil skall nog inte vara ett större problem. Att använda sig av netdoktors tips o ideer är ett bra komplement och gratis. Mitt råd till dig blir att kan du och vill ändra din livsstil när det gäller kost och motion gör du det bäst utan någon betaltjänst. Det finns massor av gratis tips, forum m.m på internet som kan stödja dig på vägen utan att det kostar något. Du kan även ta hjälp av en dietist på vårdcentralen. tack för ordet


Hejsan! Nej det är en bra metod. Min läkare sa att den var den bästa metoden, för att gå ner i vikt. Jag är ständig medlem, och har varit med rätt många omgångar. Men jag tycker att det är lite väl dyrt. Annars är jag positiv. Men detta med pointsen, sitter i bakhuvudet. Lycka till.


Åsikterna går isär, som gällande det mesta: smaken är som baken! Men se det såhär: du går upp i vikt av det du stoppar in genom foderluckan, likväl går du ner av det samma. Jag har VV:at i flera omgångar. Första gången funkar det, sen händer inte ett skit. Problemet med poängsystemet är att det fokuserar på kalorier och benar inte upp de olika näringsämnena. Alltså: du kan käka t.ex. 15 mums-mums på en dag, så länge du inte äter något annat under hela dagen håller du din inom poängskalan. Här kommer problemet: JOJO-BANTNING! Poängsystemet gör att du totalt tappar fokus på vad din kropp verkligen behöver! Nej, tacka vet jag "Matlådan"! Kostar nada och du ser vad du behöver ändra i din kosthållning om resultatet uteblir! = massa balubas över till en ny bikini till sommaren! Finns det ett "problem" så finns det alltid företag som erbjuder lösningar på det. Ofta finns dock svaret eller lösningen inom dig själv, eller nära till hands kostnadsfritt! Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons