Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: Viktminskning för alla?

Jag är helt ny här, och jag undrar om det har varit någon diskussion om äldre kvinnor och viktminskning. Jag har gått ner i vikt en hel del under det senaste halvåret, och lir mer och mer tveksam till de råd om kost och motion jag har sett. Har det diskuterats?

Jag är också 60+ och har också gått ner en del sista året. Jag går på Viktväktarna men tror att NDs matlåda är ganska lik VV-maten. Tror också att man kan äta efter "matlådan" oavsett hur gammal man är. Tror inte det är svårare att gå ner i vikt för att man är äldre, däremot tror jag att vi är lite bekväma, (vi vill inte plåga oss och vi vill inte avstå). Min viktminskning är ca: 3hg/vecka och det är jag nöjd med. Vad motion beträffar så är vi ju inte som 20-åringar, så jogging, spinning mm kanske inte så många i vår ålder klarar av. Jag har problem med mina leder så kan jag gå stavprommenader så är jag belåten.


Hej! Tack för svaret, du tycks ha en mer välvillig inställning än jag. Grattis till att du närmar dig din målvikt! Hur lång tid har du varit med i VV för att nå dit? Det jag är kritisk till är alla käcka rop om att motion och bantning hänger ihop. Om man då är en rultig liten tant med t ex hälseneinflammation, så kanske mantänker att det inte är någon idé att banta eftersom man inte kan sporta. Men det går alldeles utmärkt. Jag har gått ner 18 kg på ett halvår utan att göra ett dugg mer än det min vardag normalt kräver. Men för att ta mig samman var jag tvungen att bortse från den där kopplingen som precis ALLA bantarexperter gör. Och det tog jättelång tid. Jag skulle vilja bli peppad utan lukten av omklädningsrum, helt enkelt.


Här kommer en äldre kvinna till.Ska fylla 72 om någon månad.Har gått ner 10 kilo sen oktober,har ätit efter matlådan,(med undantag för små synder)och har mått alldeles utmärkt.Mitt problem är nu att jag har svårt att komma in på matlådan och då gick det inte lika bra för mig,Jag hoppas "tekniken" rättar till sig,för jag behöver detta med att räkna mitt matintag tydligen.Alla måste nog hitta sina små knep,tror jag -)


Ja, alotria, så klokt sagt! Och det kanske vi äldre damer är bättre på än de unga. Men när det tar emot och man skulle behöva lite nystarthjälp, då finns det liksom inget anpassat till oss. Vi kanske kan skapa det här istället. Så bra att det funkar med matlådan. Har du gått ner mycket?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons