Forum Övervikt och följdsjukdomar


Var hittar man proteiner?

Jag äter inte kött eller fågel i någon form. Min kost består av Vegetariskt+fisk+skaldjur+ägg och mejeriprodukter. Jag har svårt att få i mig tillräckligt med proteiner. Någon som har tips?. Jag är inte sååå värst duktig på att äta bönor och linser, blir så puttrig i magen av dem. Äter inte heller hel- eller halvfabrikat utan bakar mitt bröd och lagar maten av råvaror.

äter du inte bönor och linser är ju de flesta proteiner då i fisk, skaldjur, ägg, mjölkprodukter. tofu finns, om du tycker om det. det finns vissa proteinpastor också. annars är ju fisk och ägg fantastiskt proteinrika. särskilt tonfisk och ägg gillar jag. du kan också få i dig mer protein via proteindrinkar, dvs proteinpulver.


Tofu (från soja) 16 % Gluten (från vete) 70 % Majs 13 % Ris 8.6 % Sojabönor, kidneybönor, kikärtor, linser, osv. 10 - 35 % Mandel, valnötter, cashew- hassle-, pinjenötter, osv. 14 - 30 % Pumpakärnor, sesamfrön, solrosfrön, osv. 18 - 24 % &#9642 Frukt och grönsaker är fulla med vitaminer, mineraler och antioxidanter och innehåller fibrer av hög kvalitet för att bibehålla god hälsa och ett långt liv. www.suprememastertv.com


Det finns sojakyckling och cornprodukter på Hemköp. I Skåne finns alla slags vegetariska köttersättningar. Förresten om du äter ost och mjölk och fisk så får du mer än nog av proteiner Kag är helt veg och har inga problem med proteinet. Inget kött fisk eller ägg på 15 år. Min dotter har varit veg sedan hon var 9 år. Hon mår bra av det. Inget dåligt samvete för alla som måste dö för att men ska bli mätt. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons