Forum Övervikt och följdsjukdomar


var är mångfalden

Jag är ny här och känner inte till umgängesetiketten så ber om ursäkt för min framfusighet men jag ser att det bara finns plats för en enda kostmodell hos netdoktor fast resultaten att döma av vad jag läser på enskildas dagböcker på sidan är rent skrämmande. Varför presenteras inte fler modeller utifrån de färska undersökningar som finns av vad som fungerar bäst? För att netdoktor då skulle ligga sämst till? Alla måste pröva sig fram men det går inte om bara en enda modell finns att tillgå. Det vore däremot värdefullt med dagböcker med erfarenheter av flera metoder.

Det är väl så att netdoktorn är just en av alla olika metoder. Vilken metod man sen väljer att använda sej av är upp till var och en.


Om du vill ha mångfald och likasinnade som dig, så har du kanske kommit fel. Det finns säkert ett forum som passar dig bättre. Som jag sagt tidigare så skulle jag inte kunna äta enligt din modell, pga att jag skulle blir sjuk. Men om det fungerar för dig så är det ju bra, men predika inte att din metod skulle vara den enda som fungerar, för så är inte fallet även om det fungerar för dig!


får jag fråga vad som är fel? Jag skulle också kunna äta mycket nötter och vispgrädde. Men gör det inte för att det inte passar den övriga familjen. Passar jag inte i detta forum då? Det är väl inte meningen att det skall bli bråk här förstår inte vad som menas. Har själv ett handikapp som gör att jag inte tänker och låt matlådan vara här kan ändå inte använda den.


Som ny kan man kanske tänka sig att titta runt lite och använda sin "fingertoppskänsla" för att känna av stämningen och umgängesetiketten innan man hoppar in och "predikar" om det allena saliggörande. Det finns utrymme här för alla, men man behöver inte störta in som ny och "besserwissra och pekpinna" och dyvla på alla andra sin egen metod. Jag är judinna, men för den skull behöver jag ju inte hoppa in på en sida för t.ex. katoliker eller hinduer och tala om hur idiotiska dom är som har "fel" tro... Nej, visa lite ödmjukhet inför andra - och inse att det finns fler vägar som bär till Rom.


Din fråga ska du nog ställa till ansvariga på ND och inte i en tråd. Vad jag förstår är du,liksom jag, medlem i Kolhydradet i fokus och då kan man ju ställa sig en motfråga: var finns mångfalden där? ND har sin syn, KiF har sin och sedan fins det säkert mängder med sajter som har annan syn. Bara för att LCHF fungerar bra för oss två, och många fler, så betyder det inte att det skulle vara frälsningern för alla med viktproblem. Så ödmjukhet och respekt tycker jag är två ledord som ska genomsyra både detta, och andra, forum!


som jag har märkt det är det inte alla här som anv matlådan, det finns både pulverbantare och vv här. Det gemensamma för oss är att vi vill gå ner i vikt på lång sikt och peppa varandra!


Själv tycker jag att det finns hur mycket mångfald som helst här. Metoderna vi använder är olika, vi är inte stöpta i samma form och vi är fullt kapabla att göra våra egna val, tack och lov. Det vi har gemensamt är en önskan om att gå ner i vikt, må bra och finnas här som ett stöd för varandra. Trivs man inte med det så finns det säkert andra ställen att befinna sig på, även i det gör man sina egna val, eller hur?


så många bra kommentarer jag tackar av hela mitt hjärta. Manon


Jag är vegan, men jag slår inte mina vegankokböcker i huvudet på andra.Så jag håller med om att man får vara lite försiktig då man kastar sig in i nya kretsar. Men om du vill veta så är din diet är för mig helt uteslutet pga flera faktorer. Som hälsoaspekten jag tror att man på sikt blir sjuk av att äta så. Animaliska fetter leder till bukfetma, högt kolesterol. Miljön, att äta proteiner det sliter ännu mer på miljön än vad det gör i dag, vi borde istället dra ner på köttet ( om man nu inte vill ta bort det helt). Sedan tycker jag att det är fel att äta djur men det är en annan diskussion. Så där har du argument till varför jag inte vill äta som du gör. /Kramizar


Själv använder jag netdoktor som ett forum för att peppa mig själv och andra. Jag kan inte använda matlådan iom att jag sitter på en Mac och matlådan bara funkar med Internet Explorer. Men jag blev medlem här för att ta del av tips och möta andra i samma situation som mig. Så för mig är det här ett toppenställe. :-)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons