Forum Övervikt och följdsjukdomar


Vad slutar du med?

När du skall börja gå ned i vikt, vad är det du slutar med? Vad är Förbjudet, och hur benhårt? I mitt liv har det väl för det mesta varit oprecisa begrepp som "allt som kan vara onyttigt". Jag jag var riktigt ung så trodde jag att det var "flygvärdinnemodellen" som gällde. Gjorde aldrig den men levde med övertygelsen att gå ner i vikt innebar att vara hungrig. Nu, ett liv senare har jag ett förbud. Jag köper inte godis (min man köper några exklusiva små chokladbitar åt mig en gång i månaden) men vid något sällsynt tillfälle köper jag en glass (tur att jag inte gillar GB). Jag funderar ofta på om jag skall sluta med syltklicken på min dagliga ostkaka - men jag går ju ner i vikt och har inte bråttom. Så, tills vidare, ligger den där. Hur gör du? (Med det som du "tar bort")

För mig är det vad som händer i det "farliga" fönstret mellan 20:00 tills jag lägger mig. Frukosten, lunchen och middagen är inga problem alls. Här finns det alltså tre timmars fri tillgång till allt det godaste i kylskåpet (frysen osv). Jag äter aldrig onyttigt för jag köper aldrig hem onyttigt. Men jag kan lätt äta lite för mycket energi under dom här tre timmarna. Varje gång jag tar något så tänker jag ..skit samma, min kropp vill ju ha det här. Jag tror jag tar bort mjölk och fil. Blir så uppblåst av dessa och så är dom ju till för att ett djur ska växa så fort det bara går. Sen är det ju också bra om jag krymper det här farliga fönstret med någon aktivitet. Wille


min kropp vill ju ha det här :-D Har du läst Nemi?


Faktiskt inte Lotta. Who´s Nemi?. Jag menar ju att om jag har handen full med nyttigheter som min kropp vill ha, så måste det ju in via munnen:) Jag pratar om exempelvis om färskost, grekisk youghurt, fin salami, ostskivor, oliver, nötter och liknande nyttigheter.


Jag fattar:-)


För övrigt, är det bara du och jag som är intresserad av vad det är som får kroppen att ticka, vad som är grundproblemet till varför man blir överviktig osv?


Säkert är det så. För mig blev det väldigt intressant när man började läsa historier om människor som blivit friska i en massa åkommor genom kostförändring istället för mediciner. Sen läste man ännu mer och insåg att alla dom här "åkommorna" är väldigt moderna och att dom inte fanns när vi åt "naturligt". Det är lite ledsamt att så många människor tror att man bara genom att vara människa, även ska må på ett visst sätt. Att det är naturliga är ett antal olika sjukdomstillstånd. Att vi blivit lite felkonstruerade men när vi fick tillgång till ett Apotek så ställdes allt till rätta..inte att vi genom att förändra maten, matens mat och livsstilen även gjort oss beroende av en stoooor jävla sjukvårdsapparat och 24h tillgång till mediciner. Men som tur är så händer det så mycket spännande. Bara att smöret tar slut överallt är ett tecken på att folk inte vill ha skokräm i sina stekpannor. Roligt att vi är två:)


Jag tror inte att jag tagit bort något alls... jag måste nog fundera ett tag. Jag tänker som så att livet innehåller en massa socialt ätande, en massa umgängesätande och en massa onyttigheter. Jag vill inte välja bort det som livet ger, men jag har i stället minskat på det! Jag måste inte äta en påse godis, det räcker med ett par bitar NÄR JAG ÄR RIKTIGT SUGEN. Å jag lovar, det är jag inte alls ofta längre. Men jag ska fortsätta fundera på om jag tagit bort något helt.


Bantningspiller - http://goo.gl/0BFBZ4
Jag förlorade 11 kg i mindre än 2 månader och övervikten kom aldrig tiIIbaka.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons