Forum Övervikt och följdsjukdomar


Utebliven viktnedgång efter graviditet.

Hej!
Har kommmit till en gräns där jag mår så fruktansvärt dåligt över min vikt att jag knappt längre vill gå ut, ser inte mig själv i spegeln längre osv. Jag är desperat och vet inte vad jag ska ta mig till.
Födde barn för två år sedan. Gick upp ca 10 kg under graviditeten och 10 efter. Inget ammades bort, inget försvann när jag slutade amma. Ett år efter förlossning kände jag fortfarande att kroppen var i obalans, den kändes främmande och som om den gick på lågvarv. Allt kändes tungt och segt, från matsmältning till tankar och funktioner i kroppen. Svårt att beskriva men jag kände inte igen mig själv. Från att ha tränat 4-5 ggr/vecka och haft hälsosamt bmi har jag blivit en seg klump. För ett år sedan började kampen mot kilona. Först viktväktarna. Efter två månader hade jag gått ned två hekto. Kastade in handduken eftersom det dessutom var en konstant stress att få ihop maten med familjens måltider. Efter ett tag provade jag att leva på soppor och shaker. 5 st VLCD shaker om dagen i en månad. Resultat minus 2 hekto. Då gav jag upp, orkade inte längre när det inte gav resultat och jag var konstant hungrig. Nu har jag gått över till LCHF eftersom det känns som en långsiktig kosthållning, har hållt mig under 6% KH men inte räknat kalorier i övrigt. Har gått upp ett kilo sedan runt midsommar. Jag vardagsmotionerar men har svårt att få ihop en bra träningsrutin mellan jobb, dagishämtningar och familj.
Jag är så himla trött på att bli gråtfärdig när jag ser mig själv i spegeln, att inte kunna ha några kläder som ser fina ut. Min mage är min kropps bredaste punkt och inga kvinnokläder är tillverkade för en sådan kroppsform. Det är inte kul längre och jag är less på att få frågan "när det är dags". Vill bli gravid igen men är samtidigt livrädd för den viktuppgång det kommer innebära. Har tagit blodprover som ser fina ut, jag ligger på gränsvärdet i sköldkörtelproverna men inget man vill medicinera för. Jag hänvisas till att äta mer grönt och träna mer. Tycker att efter två år borde kroppen kommit tillbaka något i alla fall, istället går jag upp i vikt bara jag sniffar på en bulle. Bör kanske tillägga att jag har kronisk ryggvärk sedan 2001 efter en mc-olycka och att jag sedan tre år tillbaka har en impingement som blossar upp med jämna mellanrum. Detta påverkar förstås både ork, lust och träningsförmåga.
Finns det någon som kan ge mig råd om vad jag ska göra? Jag orkar inte vara den här personen längre, jag vet inte vem hon är.

Åh, jag känner igen mig i allt du säger plus minus några saker. Jag hoppas att vi kan få iordning våran hälsa, har inte så mycket råd tyvärr, ville bara att du ska veta att du inte är ensam.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons