Forum Övervikt och följdsjukdomar


Utan våg

Finns det någon mer än jag som försöker äta vettigt utan att kontrollera resultatet med vågen? Jag blir besatt om jag väger mig och det slutar alltid med att jag hetsäter (det kan ju dröja månader och jag kan tappa 10-20 kilo men i slutändan är jag fetare än före. Jag matregistrerar och försöker ligga mellan 1500-2000 kcal, gör jag det går jag på sikt ner i vikt. Jag försöker undvika att bli besatt av kcalräknande, utan höftar utifrån min kunskap efetr alla år av dietförsök. En typisk lunch el middag är: 100-150 g råris, potatis el pasta 100-150 g fisk, fågel el kött 3-400 g grönsaker 1-2 msk fett Till frukost äter jag en smörgås med makrillfilé, 1 kokt ägg och så mixar jag blåbär, bananoch linfrön med lite apelsinjuice och häller över ett rårivet äpple. Jag deltar i OA-möten (Anonyma Överätare) och arbetar i tolvstegsprogrammet. Synpunkter? Erfarenheter? Framförallt av att äta balanserat utan att väga sig.

Jag mäter mig med måttband,jag har märkt att vissa kroppsdelar har minskat men på vågen har det ju inte hänt så mycket. Med måttbandet ser man resultat.


Jag kör också på utan våg. år bara på hur kläderna känns. Vill ner från 42 tiill 38. Väger jag mig tappar jag bara sugen när det inte händer något.


Jag mätter mig, oftast blir jag gladare när jag mäter mig, då det inte syns så otroligt mycket på vågen om man tränar utan måtte blir mindre. Jag tror på att du kan äta balanserat utan att väga dig och ändå gå ner i vikt


Jag matregistrerade lite halvdant i ungefär 5 månader innan jag registrerade mig här, gick långpromenader och kände att jag gick ner litegrann, fick bättre kondis och blev lite starkare. För mig var det en bra början - är också överätare/ jojobantare på bättringsvägen och klarade inte av våg i början. I längden tyckte jag dock personligen att jag fick alldeles för dålig överblick och att jag gick ner för sakta, men om man har problem med vågen kan det absolut vara ett alternativ.


Låter som en strålande idé! Jag tycker nog det bästa är att helt enkelt känna efter hur man mår. Prova nya kläder är en hejare också. Ut med vågen!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons