Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: Undrande ny..

Hej Hittade till Nd övervikt precis här om dagen. Försöker mig på matlådan... Jag har ett relativt stillasittande arbete och är inte nå aktiv freak. Blir mest nån pomenad då och då, inget annat över det "vanliga" hushållsarbetet. Har ingen övervikt men känner mig "plufsig" och skulle må bra av en 4-5 kilo ner. Försökt mig på matlådan. Äter mycket bönor i sallad under en period nu. Och massa frukt. Och ändå säger min matlåda att jag äter för mycket kolhydrater. Testade ta bort en banan och det gav utslag till " för mycket kaloriintag" till lagom mycket kaloriintag... Är en banan så "farlig" Trodde man kunde äta ungefär hur mycket frukt som helst, och sallader med enbart nyttigheter som bönor, kikärotor, morot, tomat, 3% fetaost ( i små mängder) isbergssallad och lök.. Har jag fel??? Undrande ny putmage som ska bort

Totala kaloriintaget avgör ju och om man äter mer än man förbrukar... så går man ju inte ner i vikt. Små - till synes - oskylda saker, kanske inte är så oskyldiga som man tror. Oliver t.ex. eller ett digestivekex... Bananer och avocado innehåller många kalorier men också en hel del nyttigheter. Vill man äta det, får man dra ner på något annat. Jag använder banan som godsak och tar en till kaffet när jag är sugen på ngt sött och har "råd" med kalorierna. Jag tycker matlådan är superbra.


Om du vill kolla kaloriantalet i ett enskilt livsmedel så lägg in det under en tom måltid ex "mellanmål" om den nu är tom. Då ser du hur många kalorier just det enskilda livsmedlet har. Banan har jag för mig ligger runt 80-85 kalorier om jag inte missminner mig.


för svar... Jag får se vart det här leder mig. Försöker mig på en lite sundare livsstil helt enkelt. Inte för jag behöver gå ner i vikt, är ganska normalviktig och har ett bmi som är helt lagom. Men några kilo hade varit skönt, som jag lagt på mig pga mediciner.. Men nån banan extra då och då kommer jag unna mig. :) Kram och tack som sagt.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons