Forum Övervikt & följdsjukdomar


Trög viktnedgång!

Det är oerhört trögt att gå ner de femton kilon jag har att gå ner. Jag försöker äta nyttigt. Jag motionerar 1,5 tim. per dag med både styrka och kondition plus den vardagsmotion jag får i övrigt. Ibland kan jag gå upp 1 kilo på ett dygn och håller jag då igen kan jag gå ner lika snabbt. Kan det vara det socker- och smörfria fullkornsbrödet som är boven i dramat? Jag märker nänligen att om jag är ytterst sparsam med brödet så sjunker också vikten även om antalet kalorier ligger på samma nivå. Det här fenomenet går helt emot min egen övertygelse. För inte kan det väl vara något "magiskt" med just bröd som gör att kilona bokstavligt flyger på en? Jag har slitit som ett djur för att gå ner men går hellre upp när jag äter bröd. Är det någon som förstår varför det är så eller inbillar jag mig?

Eftersom kolhydrater binder mer än dubblet så mycket vatten än sin egen vikt så är det inte så konstigt. Men som sagt, det är vatten som försvinner. Variera din motion, ta en vilodag ibland om du tränar hårt. Använd dig av matlådan och lova att du skriver in ALLT! ) Lycka till


Tack för tipset! Jag trodde nog att det var som skriver att kolhydrater, och kanske särskilt bröd, binder mycket vatten. Glad Påsk!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons