Forum Övervikt och följdsjukdomar


träna med resistensband och ledvärk?

Finns det någon som har erfarenhet av det? Mina leder klarar inte vanlig styrketräning. Det enda som funkar är behandlingsbad. Där använder man ju vattnet som motstånd. Tror ni att resistensband kan vara något för mej?

Jag har ingen aning men hade tänkt att införskaffa ett sådant för att kunna träna lite hemma. Ska snart börja på vattengympa som fungerar utmärkt för mig. Jag efterlyser också någon som har erfarenhet av "gummiband".


Jag tränar med resistensband trots att jag inte direkt har ont i lederna, men jag är ganska överrörlig och extremt svag runt lederna - stukar mig lätt och vrider fel - så jag är väl i riskzonen. Jag tycker att det funkar jättebra med det lättaste gummibandet, det som otränade och skadade personer ska använda. Fråga i affären och säg hur det ligger till med lederna så hjälper de säkert till.


Jag vet faktiskt inte om det kan vara det, du får kanske prova. Tills dess kan du ju träna hemma med din egen kropp som enda vikt. Om det fungerar för dig det vill säga. På nätet finns många bra övningar för hemmabruk med kroppen som enda tyngd. Lycka till


Det var så eländet började för mej! Har hela livet haft stukade fotleder och knäskålar som suttit vid sidan av sin egentliga plats. Ta noga hand om dej med lagom träning så att du håller länge! Ska prova "banden" och rapportera hur det går!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons