Forum Övervikt och följdsjukdomar


Topinulin Aktiv - någon?

Har skickat efter Topinulin AKtiv för att testa det och undrar finns det någon annan som provat de kapslarna? Har 30 kg övervikt och ibs-mage så det verkar vara ett undermedel för mig. Har provat allt nytt i bantingsmedelväg snart och hur mycket pengar jag lagt ut vill jag inte tänka på. Nu nyfiken på detta nya naturmedel...

jag är medlem på familjeforum där säger dem att topinulin är jättebra naturmedel och att det är bra pga ibs, men jag har själv ibs,men har ej testat detta


Långsiktigt för 30 kilo övervikt och IBS kan jag verkligen rekommendera LCHF-kost. Gå in på Annika Dahlqvists blogg och klicka på Hälsovinster av LCHF i högermarginalen. Där hittar du berättelser från andra i exakt samma situation som du. Här är länken förresten (går snabbare): http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=irriterad_tjocktarm_ibs_irritable_bowel Mvh Wille


Har nu använt topinulin i ca 1,5 veckor och vikten har jag inte kollat ännu men magen, wow magen är så bra som den inte varit på år o dag... inte en enda diarréattack ännu... Men man vågar väl inte roga hej ännu, men skönt just nu iallafall.


Jag vet egentligen inte vad det här är för något, men vill ändå skriva varför min första tanke blir negativ. (obs min åsikt) Det är den typ av mat vi äter idag som skapar ett behov av dessa produkter. Oavsett vad man åt förr så bearbetade man maten så att den blev bra för våra magar. Man blötlade eller jäste allt mjölbaserat för att få bort olika fibrer, syror och hämmare. Kan inte så mycket om detta heller eftersom jag helt skippat all mjölmat och därför även intresset. Hursomhelst, äter man rätt kost så finns det inget behov av allt som säljs i olika reklamsammanhang. Men det är kanske enklare att äta den mat som finns och för resten av livet använda någon "produkt" för att ta bort symptomen. Vill man veta mer hur dom bearbetade maten för att få ur all näring och ta bort skadliga ämnen ska man kolla på Weson A Price siten. Finns också bra föreläsning med Sally Fallon här: http://www.youtube.com/watch?v=mNu7XeJxV2w Ha en bra dag:-)


2:an tar upp det här direkt med varför bra preparation av maten är så viktig när det gäller "grains and legyms" http://www.youtube.com/watch?v=bmwVVkfZ3LY&feature=related


Används detta i bantningssyfte eller för IBS? Viktminskiningen kommer kanske som en bonus? UKS: Har du vägt dig ännu? Väldigt nyfiken på om det funkar.. Måste man ändra kosten, alltså äta efter någon särskild diet?


Kan inte förstå att man skall lägga ner så mycket pengar på piller och dieter som det inte finns någon forskning om. För mina 10 kg jag gått ner så har jag fått hjälp med Reductil av min doktor och så har jag varit med i www.viktcentralen.se som är ett helt unikt stöd. Sidan kostar mig 89 kr i månaden vilket passar min plånbok perfekt. Jag skulle inte klara min viktnedgång utan denna sidan. Tack till er som gjort den! Myppan


Har också läst på olika sidor om folk som använder Topinulin aktiv, det lägger bl.a. ett nytt skyddande slemskikt, över tarmväggarna och hjälper därför mot IBS besvär. Andra har blivit av med ballongmagar, och tappat vikt utan särskild ansträngning. Det blir näring åt de goda bakterierna som får en kraftig tillväxt har jag förstått.


Jag har testat Topulin aktiv och något hände ju för jag fick väldigt ont i tarmen den första tiden. Ingen mirakelkur och det är svårt att säga om sötsuget försvann pga pillren eller mitt okynnesrökande... Har dock funderat på att ta en ny kur. Ska ut och resa snart och har tagit två doser Dukoral. DET hade en mycket bra effekt på min ibs! Jag känner mig mycket bättre efter det faktiskt.


Tja vad vikten beträffar har jag inte gått ner mer än något kilo och det beror på att jag äter som förut och då kan nog inga piller i världen hjälpa... inte ens topinulin. Men mot ibs fungerar de helt otroligt! Inte en enda diarreattack på hela tiden så nu prenumererar jag på dem. Ska dock börja med reductil om ca en vecka då min läkare tyckte att jag skulle testa det. Blir mycket intressant o se den kombinationen. Rapport kommer! Men att slippa alla dessa diarreattacker är helt underbart!


Har läst olika artiklar och en monografi om jordärtskockan som ingår i Topinulin. Den är framtagen av experter med särkild tanke på alla former av tarmstörningar, grov övervikt, diabetiker, samt för återställande av tarmfloran efter bl.a. antibiotika, läkemedel, och andra orsaker till utslagen mikroflora i mag-tarm. Studie på grovt överviktiga visade en snittnedgång om 7 kg för 12 veckors användande. Det pendlade mellan 4,5 kg och 9 kilo. Detta var inte, kopplat till några krav på extra motion eller liknande, ej heller speciell diet. Topinulin består av jordärstkocka och blåstång, kombinationen stöder varandras verkan, kostfibrerna, drar också ut gamla orenheter från grovtarmen och gamla jäsande matrester ur ev. fickor, samt fetter och socker. Tar man Topinulin regelbundet, en kur 25 dagar som kan upprepas efter behov får irriterade tarmslemhinnor en naturlig återhämtning under det skyddande slemksikt som lägger sig på tarmväggarna. Det innehåller också en mängd viktiga vitaminer, mineraler,fettsyror och spårämnen som alla samverkar i matsmältningsprocessen. Från blåstången finns ex: naturligt jod o krom, som många i Sverige har för låga nivåer av. Topinulin består alltså av rena näringsämnen, tillverkas under full certifieringsstandard GMP - HACCP. ( EU:s krav för läkemedel ) Producenten har funnits sedan 1945.


Innan jag går och lägger mig... Det finns inget djur på hela jorden som behöver något liknande. Vet ni varför? Jo för dom äter sin arts naturliga föda. Vad äter vi? Varför är vi så in i helvete sjuka? Varför har vår sjukvårdsapparat växt 5 gånger sen 50-talet? Glad midsommar:-)


Topinulin aktiv avgiftar och återställer tarmfloran nere i grovtarmen där hela ens välbefinnande avgörs. Lägger ett skyddande slemskikt mot iriterade tarmväggar, drar ut gammal jäsande mat ur ev. tarmfickor. Stabiliserar blodsockret och tar bort sug efter bl.a. sött som göder de skadliga bakterierna. Ger mättnadskänsla och underlättar därför bantning.
Fruktooligosackariderna från jordärtskockan blir supernäring åt bl.a. lacto och Bifidobakterierna som får en kraftigt tillväxt och tränger ut dem som avger skadliga ämnen.
Ni kan läsa mera i en referenslista jag hittade:
 http://www.aktivsyn.se/referenser.html
Och i Farmakologens blogg förklaras väldigt mycket om senaste forskning: mars 2016 "Du tänker med tarmen" med flera intressanta nya forskningsresultat.
http://metrobloggen.se/farmakologensblogg/

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons