Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: tips på att få bort 5 kilo?

nån som har tips på mat och motion som snabbt tar bort 5 kilo eller mer? har ni några program eller liknande?

Sorry, men en gång för alla: det finns inga genvägar! I alla fall inte för ett långvarigt resultat, med långvarigt per defenition menar jag man håller den nya vikten längre än en vecka. Jojo- och hetsbantning leder bara till förtidigt åldrande, lös hud och andra hormonella rubbningar och fysiska störningar, och kan i längden leda till förtidig död -kolla Anna Nicole Smith, ok dvs. narkotika/ medicinrelaterat, som ofrånkomligen avled väldigt ung pga hjärtat inte klarar påfrestningen av den pendlande vikten-. Vidare är den vikt man rasar varje vår med dagstidningarnas "mirakel-kurer" enbart vätska, därför är det dumt att stirra sig blind på vad vågen visar! Därför: satsa på en långsiktig plan, som förr än att rasa i vikt fokuserar på att må bra, vidare är "matlådan" ypperlig för att kolla din diet. Lycka till!


Eftersom du redan är här så föreslår jag dig att du använder dig av matlådan. Viket för övrigt är det enda "program" man behöver. Rör dig och ät bra så ska du se att du snart är fem kilo mindre.


Kan du satsa tid och vilja för att gå ner 5 kilo? Jag själv vill gå ner 5 kilo, därför har jag starta om överviktprogram Matlådan är bra tips tycker jag


Det där med "snabbt" kan bli svårt, vill man behålla vikten när man väl har gått ned så är det nog bra om det inte går för fort. Ett halvt till ett kilo i veckan är nog det vanliga. Ibland går man inte ned nåt alls och ibland lite mer. Börja med att röra dig om du inte redan gör det, och så kan du öka på allteftersom du känner att du klarar det. Sen är det väl bra att äta frukost, lunch och middag - skriv gärna i det du äter i matlådan - det är nog ett enkelt sätt att få råd om vad man kan ändra på. Finns inga genvägar - bara att kämpa på! Bygg bra vanor! :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons