Forum Övervikt och följdsjukdomar


Svårt att gå ner hjälp

Hej en kort beskrivning av mig. 22 år 160cm och 103kg. Jag fick en son 2009 och förlorade aldrig min vikt det försvann litegrann men sen stanna det fick nu en son till okt 2011 och väger nu 103 kg och kan inte få bort det vill ha hjälp med motivation och dämpa suget efter sötsaker och vanlig mat. Jag vet inte vad som har hänt. Innan jag blev gravid med första så hade jag kontroll på allt och vägde mellan 60-64 och de va precis lagomt. Men nu funkar inget jag försöker och det håller inte alls länge. Det är precis som om belöningsystemet har tagit kontrollen. Tack vare detta så har jag ont i sidorna för att magen hänger ner med en massa fett och har även problem med knäna och orkar inte leka med mina barn. Finns det någon som har några råd osv skriv gärna jag är öppen för allt. Snälla hjälp

Hej Maria, testa LCHF, det finns recept på mat överallt nu så det är inga problem att följa, ta för vana att börja gå en promenad varje dag, det kanske du redan gör... du får mindre sug efter sötsaker när du äter mer fett och du håller dig mätt längre, alltså av bra fetter, kolla in kostrådgivarna.se och lchf.se där har du mycket information. Lycka till!


Fråga så mycket du vill har haft eget företag som viktminskningscoach i 6-år & vill hjälpa dig! Läs inte en massa knöliga recept gör dig bara mer fixerad och frustrerad! Känn endast på kläderna när dom börjar växa, ingen våg min till firman kostade 16 tusen dom vanliga billiga kan du kliva upp och ner på utan att få rätt resultat!Varför tror du själv att belönings systemet påverkar, är det pga vikten? Kroppen behöver inte socker, vet inte vad den ska göra med det alltså omvandlas det till dåliga fetter! Bra fetter behövs för förbränningen i kroppen inga lightprodukter, bra fetter t.e.x olivolja, smör, vanlig grädde med mera i måttliga mängder:) Protein är bra att äta dig mätt på, gör det så slipper du sötsuget! Vad tycker du själv om att äta?


RE: Maria, Hej jag har mångårig erfarenhet av liknande situationer och är övertygad om att du har fått en obalans i mikrofloran nere i grovtarmen som stör det normala näringsomvandlingen så att det inlagras som fett istället för till energi. Koncentrat av jordärtskocka blir supernäring åt de goda bakterierna nere i tarmen, så de tillväxer och tränger ut de som avger skadliga ämnen. Det bildas av inulinet som också innehåller fruktooligosackarider en skyddsbarriär mot irriterade tarmväggar, som i skydd av denna återhämtar sig, tömmer även eventuella tarmfickor som annars innehåller gammal jäsande mat som göder skadliga bakterier. Sackariderna, tas inte upp i kroppen, de blir i sin helhet näring åt de goda bakterierna. Stabiliserar blodsockret, tar bort sug efter sött och ger mättnadskänsla. Topinulin aktiv heter denna produkten, ett rent naturligt kosttillskott certifierat i EU. Det har också tillägg av blåstång, med jod och krom, vilka båda behövs i näringsomvandlingen. Den ges av läkare i flera länder mot alla former av tarmstörningar, även IBS, UC, och Crohns. Är välkänd och har funnits sedan 1950-talet. Här i Sverige försvannn den då apoteken förstatligades för ca 40 år sedan. Sök på google så finns den i Sverige. Lycka till, är övertygad om att du får god hjälp av denna , även med viktnedgången. Den är mycket populär som rent bantningsmedel i många länder.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons