Forum Övervikt och följdsjukdomar


Svårighet att tappa vikt

Jag är 168 cm lång och väger 86 kg, min trivselvikt är 74 kg och den har jag nu strävat efter i ca 6 månader och har lyckats lite sådär halvbra på grund av lite konstiga variablar vad gäller kost och träning.
Det som händer är att jag får noll i skillnad om jag tränar eller inte samt att jag går upp i vikt på lågt kaloriintag.
Under en periood tränade jag varje dag med stavgång 5 km och cirkelträning 30 minuter i tempo så jag blev svettig. Om jag då åt över 1450 kcal gick jag upp i vikt, så jag justerade och är tvungen att ligga runt 1200-1300 för att få något viktminskningsresultat över huvudtaget och det var tuft.
Därför slutade jag träna då jag upplevde att det gjorde mig mer hungrig, nu ser jag till att ha gått minst 10000 steg/dag (promed/lunka) och då fick jag samma resultat som ovan, det är också betydligt lättare att ligga på 1200-1300 kcal när jag inte tränar.
Jag har också noterat att om jag en dag festar till lite och hamnar på ca 1800 kcal går jag upp allt jag förlorat de senaste 8 dagarna.
Äter jag 1600 kcal (som rekomenderas för viktminskning här på sidna) går jag upp i vikt oavsett om jag tränar enligt ovanstående eller bara ligger på soffan. Jag väger och mäter all mat noga för att inte göra fel då jag verkligen inte vill behöva göra flera viktminskningsresor.
Vad ska jag göra? max 1500 kcal resten av mitt liv känns verkligen inte lätt.
 

Har du provat andra dieter än kalorimängden? Gi, 5:2, LCHF eller zick zack metoden?


Ja och det spelar ingen roll, kalorimängen är det avgörande.


Ok så är det inte alls för mig. 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons