Forum Övervikt & följdsjukdomar


Sockerberoende?

Undrar om det finns någon som kan tipsa mej om, hur man skall göra för att inte få detdär sockersuget?

Hej! Jag är själv sockerberoende och kämpar och kämpar. Men vad som funkar bra på mig (när jag inte mår allt för dåligt) är regelbundna måltider MINST 5 ggr/dag gärna 6 ggr. Det ska vara stadig frukost, lagad lunch och middag samt 2-3 mellanmål bestående av frukt/grönt och/eller macka/yoggi beroende på hur mycket du rör dig. Äter man regelbundet minskar man blodsockerkurvan och det ska även minska sötsuget. Testa öven kromtabletter! Lycka till!


Jag var helt sockergalen förrut, men så slutade jag HELT med socker och sötningsmedel i ett par månader. Sen var sötsuget helt borta och har inte kommit tillbaka och det har gått över 1,5 år. Nu äter jag sötsaker i lagom mängd men mer sällan, och det funkar jättebra. Det är mitt bästa tips! :)


Hej, är sockerberoende. För min del handlar det om att hålla mig borta helt och hållet från godis, glass, kakor, efterrätter. Just nu har jag haft en period när jag inte kunnat låta bli - men nu är jag här och kämpar mig tillbaka. Jag ser mig som en alkoholist... fast då beroende av socker. Diskusionerna om sockerberoende och om detta verkligen existerar har ju diskuterats i vida mening. Under ca 20 år har jag kämpat med det här och är helt övertygad om att sockerberoende är något som finns. Varje gång jag varit sockerfri några månader tänker jag: "Nu går allt så bra så nu klarar jag att ta bara en liten, liten kaka" Det har aldrig funkat - direkt är jag tillbaka i skiten och sen tar det ca 6-8 månader innan jag orkar kämpa mig ur h-vetet igen. Så den här gången är det sockerfritt för alltid. Någon med samma problem - skicka gärna meddelande till mig så kan vi stötta varandra på vägen:-) kram tingeling*


Man får helt enkelt låta bli allt sött och även majs, pasta, potatis och vindruvor, som när jag var med på VV-88 Jag åt typ 7 ägg iveckan, halva mackor på morgonen en lite mycket liten potatis och kokt fisk imassor. Då gick jag ner 18 kg på 5 månader, mådde jättedåligt!(skillnad mot VV nu, de byter ju program heeela tiden blir så trött på deras fasoner!!!) Det var jag utan på i 5!!!!!veckor. Skitjobbigt värsta abstinensen var yr i huvet mellan varven å har aldrig varit så dugen som då. Men efter de veckorna så blev det skilnad. Det gäller att ge sig fan på att man ska klara det, ren skär viljestyrka. Försök att äta frukt istället för godis, hur lätt är det att handla frukt i affären nuförtiden,den är ju oftast dålig. Sen när man ska köa till kassa så hänger det ju godispåsar överallt.... snacka om test!!!! Lycka till, jag vill gärna oxå ha tips:-)


Ja, jag ställde en liten fråga, om man är beroende av socker? Det kan vara så här, att om man är tex bortbjuden på fika, så ligger det en massa sorter på fatet, så kan jag bara inte smaka på en kaka tex. utan går i allmänhet varvet runt. Och får då sedan givetvis dåligt samvete efteråt. Och finns det godis hemma, så har jag svårt för att låta bli, att ta. Men jag skall testa att köpa krom, det var ngn som skrev det. Krom finns det i ngt livsmedel?? Ngn som vet, eller måste man gå till hälsoboden.


Vet inte om man ska ta fasta på det men har läst i en hälsotidning att Zotrimtabl. som finns att köpa i Hälsokost skulle få blodsockret i bättre balans.består av yerba mate ochguarana örter från Regnskogen samt damian.örterna gör så maten inte passera lika snabbt genom kroppen och därför minskar hungerskänslan. Ett annat medel med samma effekt är Inzone som balanserar blodsockervärdet och minskar sockersuget. Ch.


Hej igen! Krom finns i hälsokostbutiker. Jag har faktiskt inte kollat i vanlig livsmedelsbutik, vad jag vet är att apoteket inte har det iaf. När det kommer till kalas och dyl. Se till att du ätit INNAN du går dit, och väl där kan du be om en grov macka ist och så är du stark och låter bli tårta, kakor och dyl! Det är skitjobbigt i början, men det är enda vägen! Önskar dig all lycka!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons