Forum Övervikt och följdsjukdomar


Sockerberoende-någon mer?

Ja, nu vet jag ju självklart att jag ska sluta äta socker. Mitt problem är att jag pendlar mycket i vikt, mellan 60-56kg med några veckors mellanrum bara. Jag mår inte alls bra av det. Perioderna då vågen visar upp slutar jag träna, småäter bröd och framförallt mitt gift mjölkchoklad i skrämmande mängder. varje dag försöker jag börja om, men faller oftast tillbaka samma kväll eller dagen efter :( Vilken karaktär man har... Men sedan klarar jag det, börjar träna igen som "vanligt", slutar vara apatisk och blir glad igen. har kommit fram till att den största boven i dramat är alkohol. Jag faller alltid i detta apatiska beteende efter en utekväll. Jag blir alltså inte bakfull, utan bakis av sockret i alkoholen. Detta sitter oftast i 4-6 dagar då jag bara äter skräpmat, vill inte gå upp från sängen och är mest apatisk. Är detta normalt?? Eller finns det fler som känner igen sig eller är det något fysiskt fel på mig som på min lever eller mina njurar? Är det verkligen sockret i alkoholen som får mig att känna såhär? Känns lite tråkigt att behöva ge upp all framtids festande när man bara är lite över 20...:(

Hej! Jag är också sockerberoende, dock inte i samma allvarliga grad som du. Jag har nämligen en överkänslig bukspottskörtel som spottar ur sig insulin om jag äter snabba kolhydrater i större mänger och då får jag lågt blodsocker. Det är svårt att leva med sockerberoende, men man KAN ha kul utan alkohol. Jag borde veta, har inte druckit på 3 år och har ändå kul när jag går ut. Ett tips är att läsa Sockerbomben av Bitten Johnsson, den är verkligen värd att läsa! Lycka till!


Tack Leila för ditt svar. Borde jag som sockerberoende ta kontakt med läkare? Kan jag ha diabetes? Detta har uppstått efter min graviditet då jag hade förhöjt blodsockervärde på gränsen till graviditetsdiabetes. Jag har inte eagerat såhär på socker tidigare.


Ja jag tycker du ska uppsöka läkare, gärna en endokrinolog. Försök att äta på regelbundna tider även om det är svårt. Kom ihåg att mjölk och banan funkar som "triggers" för oss sockerberoende och bara orsakar ett större sug! Good luck )

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons