Forum Övervikt och följdsjukdomar


Sockerberoende!

Hej hej jag är en kille som hittat hit jag är inte fet eller överviktig men jag är sockerberoende. Hoppas jag får vara med i "klubben" ändå. Jag tror jag har en missbrukargen, det är något som ligger i släkten till viss del. Mitt begär är efter socker. Jag kan inte vara utan det och försöker jag sluta blir allt hopplöst, tomt, tråkigt. Livet förlorar mycket av sitt innehåll, sin mening. Jag grisar (bokstavligt talat) i mig en stor påse godis iblandoch mer där till. Blir så sjuttsingens sugen! Mestadels går jag bara och småäter genom dagarna. Jag har märkt negativa saker som händer med mig när jag äter sötsaker. Jag får aggressionsutbrott, ångest och blir deprimerad. Sover även dåligt, väldigt dåligt ska sägas. Försöker jag "avgifta" mig har jag ett par veckor, kanske mer, av H-vete. Med abstinenser av olika slag både fysiska och psykiska. det riktigt kliar i en. Jag har försökt att härda mig och inte äta ett skit socker och sött. Märker efter en tid att jag mår bra av det. Det går emellertid inte att kompromissa eller ta en liten bit här och där då faller allt. Kan man leva så, utan minsta sötsaks-intag? Behöver man få i sig sött? Det är nästan så jag inte vill äta frukt heller för det triggar. Tacksam för svar!

Hej hej!! ja vet hur det är, har det så med coca cola, är totalt beroende av det men det jag har gjort är att jag har minskat på mängden först och sedan bara tillåter mig att dricka 1 dag på helgen, det är skitsvårt det vet ja men om man faller tillbaka så ska man inte ta det så hårt utan bara kämpa på!!! Du kanske skulle vända dig till vårdcentralen och se om dem kan hjälpa dig med!!! Lycka till/ Louise


Jag har gått med på http://www.kostcoachen.se/ Där informerar bl.a Anna Dahlqvist om hur kroppen fungerar när det gäller t.ex socker och fett. Matlådan här på Nd är bra så långe man inte har stort sockerberoende, tycker jag.


Hej Jag känner igen mig så i det du skriver. Trillar själv dit där ganska så ofta. Jag jobbar på bensinstation och är omgiven av godis och nybakade kakor och wienerbröd dagligen. Det är tufft! Hoppas på bra svar på ditt inlägg.


Känner igen mig i det du skriver, vi är många! Kolla in beroenden.ifokus.se och kolhydrater.ifokus.se .


Har själv trillat dit i sockervärlden. Drack Coca cola varje dag, säkert 1,5 liter i drygt 2 år. Det har resulterat i drygt 15 kgs viktuppgång och nu är jag less. I somras var jag benhård och drack inte en droppe Cola. Jag hade världens abstinens och hade ont i huvudet 9 dagar innan det gick över! Dum som jag är, yes... har jag börjat igen. Jag vet inte när egentligen men nu sitter jag här varje kväll med en Cola i näven. Men nu ska det bli ändring på det. Nytt år, nya tag. :)


Här har du en till som försöker att avgifta mig från sött. Jag blir kraftigt ledsen om jag inte får i mig sött och så blir jag att man inte kan ta på känslan. Det är lite svårt att beskriva vad det är men jag kan ligga vaken i flera timmar och stirra i taket i sängen. Vad jag har sett hjälpt mig är kaffe med mjölk i det kan fungera för stunden och mannafrutti med jordgubbssås till. Men såsen skall man akta sig för om man har problem med sockerberoende. Då trillar många dit direkt. Men det övriga kan man äta nog. Gå ut och gå fungerar också. Kämpa på vi är många som lider fast ingen ser. Och om det inte går första så kanske nästa kämpa vidare fast det kommer bakslag.


Hej du! Jotack, jag känner igen mig mycket i vad du skriver. *ryser* Så länge man har suttit i det där sockerträsket, och än är man inte ute ur det. Men man får jobba på det, försöka dra ner på sånt som man absolut inte behöver först. Och det är klart det händer negativa saker med dig när du inte äter socker, din kropp är van att få i sig socker varje dag! Själv verkade jag ha PMS i flera veckor i sträck när jag drog ner på sockret...men sen ordnade det till sig igen. Men ett tips, ta bort en sak i taget. Som exempelvis, köp inte med dig läsk hem. Börja smått liksom, ingen panikomvändning på en gång. Det var så jag började. Först läsken, sedan kakorna och fikabrödet, efter det åkte godiset ut. Tyvärr jobbar jag fortfarande på att bli av med mitt dumma glassug, men jag försöker så långt det går att ersätta fen sockerstinna glassen med hemmagjorda smoothies på naturell yoghurt, grädde och frukt. Det går...skapligt. =P Alla vinster är bra vinster, även om dom är små. Du klarar det! Ta det lugnt bara. Lycka till!


Bengt köp kromtabletter sen se till så att du äter 5 gånger per dag så blir blodsockret på en jämn nivå


Jag fick svamp på tungan och fick ta en skitdyr medicin mot det. Det gick ut på att spruta tungan fyra gånger per dag och sedan svälja medicinen. Efter det var jag faktiskt inte alls särskilt godissugen. Doktorn sade att människor som har svamp i systemet kan vara extra sötsugna. kolla därför upp att du inte underhåller någon liten flora i magen. Utmärkande för en person med svamp är en "väldigt" vit tunga och ett anus som kliar nåt så förb....

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons