Forum Övervikt och följdsjukdomar


Socker "bristen"

Jag är otroligt sockerberoende och har varit det väldigt länge. Har druckit minst en halv liter cola om dan i 10 år. Och de är minst, oftast har jag druckit en 1,5 liter cola om dan. Nu när man försöker ta bort socker beroendet genom och sluta blir jag trött, ont i huvudet, hängig, less, irriterad, ledsen. Och jag får för mig att det har med sockret att göra. För flera gånger har jag försökt att sluta helt och varje gång samma sak, när jag sedan börjar dricka cola igen så mår ja bättre. (det är inte bara cola som är mitt socker beroende men det värsta och svåraste att bli av med) Då är min fråga den. Är detta psykiskt eller är det kroppen min som är van med socker och därefter blir trött när den inte får det?? Vad ska jag göra??! För det är verkligen jätte jobbigt med huvudvärken jag får och tröttheten. Tacksam för hjälp///lilla pyret

Hej! Jag har tyvärr samma symtom som du, men jag dricker över 6 liter om dagen. Har du blivit av med colan? Om du har det hur gjorde du? De du skriver beskriver mig exakt och jag som trodde jag var den enda i hela världen. skulle vara mer än tacksam för svar. // petarve


Du är som jag en sockerknarkare. Kroppen sparkar fullkomligt bakut när den inte får i sig sin drog. Det är inte konstigare än den abstinens man får om man slutar med kaffe, cigaretter eller någon form av drogmissbruk. Tyvärr är det bara lida sig igenom besvären om man vill bli helt befriad från sockersug. Jag orkade inte det utan får i mig en daglig dos socker, fast något mindre än förut. Möjligen fungerar det med att byta ut raffinerat socker (godis, kakor, läsk) mot fruktsocker (frukt och bär) i ett försök att bli mer hälsosam utan att slita sönder kroppen av abstinensbesvär. Viktigt är att man äter små mängder mat ganska ofta för att få en jämn blodsockernivå. Det är vid de snabba upp och nedgångarna som sockersuget skapas och är som värst. Snabba kolhydrater ger svajjigt blodsocker, långsamma kolhydrater ger jämnt blodsocker. Även pasta kan trigga sötsuget - byt till fullkornspasta så lindras det något (mer långsam kolhydrat = jämnare blodsocker). Hoppas det hjälpte något. Och Petarve - du är inte ensam. Vi är många sockerknarkare med abstinens på det här bygget!


Inspiration och tips för att på ett enkelt sätt ta er ur ert sockerberoende finns i massor på "Vägen från 137 kilo". Ni hittar den här under "Andra Bloggar": www.lowcarbkost.com Lycka till.


Sorry..Jag menade kanske inte enkelt..Men för Anna var det enkelt och lika för mig och många andra. Kanske man inte ska ha den inställningen..men, ja ni fattar vad jag menar.


Om man vill komma långt så skall man inte äta socker men frukt borde gå bra! Hade precis kommit så långt att jag kunde ta bort det så hände det en tråkig sak med våran hund och min värld raserades! Men nu skall försöka ta tag i det igen! Om man äter lågt GI så kommer man långt!


Frukt innehåller ju ungefär samma sockermängd per 100 gram som Coca-Cola. För många triggar frukten igång det här sockersuget och sen bara fortsätter man att stoppa i sig "skräp". Fruktos har ju också den egenskapen att den går via blodet direkt in i fettväven.


Hur mycket innehåller frukt motsvarande en coca-cola light eller vanlig i cl?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons