Forum Övervikt & följdsjukdomar


Snälla, sparka ut mig?

Jag vet inte hur många gånger jag satt mig framför datorn för att hitta en sida som ska motivera mig att börja träna. När jag väl hittat en motiverande sida, letar jag upp hur jag ska utföra träningen på bästa sätt för att få snabbast och framför allt bäst resultat. Efter ett par timmars surfande och kaffe drickande, inser jag att jag börjar bli hungrig och slänger i mig mackor, kakor och onyttigheter som stillar min hunger (småäter). Jag fortsätter att surfa runt, jag hittar nya sätt att räkna ut fettmängden på kroppen, eller hur mycket jag måste promenera/jogga för att bli av med det jag äter i antal kalorier. Jag inser, efter att ha suttit hemma hela dagen, att jag inte orkar träna idag, jag träna imorgon istället... Jag är SÅ DUM!? Någon som haft liknande problem? Någon som tillslut insett att man inte går ner i vikt av att läsa om viktnedgång? Jag förstår inte hur dum/lat man kan va, pinsamt egentligen. Speciellt när man vet att det bara är en själv som kan göra något åt detta.. Någon som iaf mentalt kan sparka ut mig? Hjälp?

Ja du... visst kan jag sparka ut dig. I synnerhet nu när vädret är bra och det enda du behöver är ett par ordentliga skor. Sååååååååå, ut med dig nu och gå!! OK?? )


...och här en "spark" från mig också. Det går inte att ljuga för sig själv och du gör bara dig själv en björntjänst. Så LINESS, ta tag i ditt eget liv och din egen kropp och även själ. Det handlar om att bestämma sig och att verkligen göra nåt åt saken. Gör du inte det nu kommer du inte må bra längre fram i livet. Varför inte börja på viktväktarna, en bra början. Annars måste du själv totalt själv fokusera på ditt nya mönster. Jag förändrar då och då mitt eget liv, just nu är jag viktväktare igen, har gått ned 9,7 kg sedan i höstas och livet känns så mycket bättre. Nån gång unnar jag mig en kaka eller en bit choklad, annars försöker jag äta vettigt och sunt. När det är som värst slänger jag mig på cykeln. Så "ta dig själv i kragen nu", visa för dig själv att du kan klara det. Lycka till från en annan medmänniska. Berätta när du lyckats bryta det dåliga, jag lovar peppa dig!


liness bor du långt ifrån landskrona,om du inte gör de ,kan vi ut och g å tillsammans ?


Känner helt igen mig med att sitta framför datorn och surfa. I mitt fall kom vändingen tack vare ta steget gå ut och gå med stegräknare i grupp anmälde mig helt impulsivt på mitt jobb sen ångrade jag mig men då var vårt lag redan anmält för minst 7000 steg,går jag inte den sträckan blir jag diskad och drar ner mitt lags totala resultat och det vill man ju inte så nu har jag börjat går i min egen takt bra skor,bra musik. Har redan gjort flera hälsovinster piggare känner dofter nu (rökare) och jag har bara gått 4 dar. Till sist hitta nån motionsform som du tycker om,starta inte datorn det första du gör på morron,gå ut även om det tar emot när du väl är ute och kommer igång är det härligt Lycka Till :)


Gå med i niketävlingen på deras hemsida! Jag vet inte riktigt hur den funkar, men tjejer mot killar tävlar man om vilka som tränar mest. Kram på dig!


Hela grejjen med motion och mathållning är att det är jobbigt. För det är ju ingen annan än en själv som har tuggat sig till sina extrakilon. Så det är tyvärr bara en själv som kan ta tag i det hela och ändra på saker och ting! Jag skulle föreslå att du kanske helt enkelt bestämmer dig för en motionsform och sedan håller dig till den. Ät sedan normal mat, låt bli det söta och skräpmat så kommer du att gå ner i vikt till slut. Det handlar mest om att skapa sig lite egen motivation. )


En bra träningsida är funbeat.se där man kan registrera sin träning. Där finns även olika trådar t.ex lättare. Ibland behöver man registrera träning för att skärpa sig. Nu framgår det inte av vad du skrivit om du är mycket överviktig. Många kan äta hur mycket kakor och godis som helst utan att gå upp i vikt. Andra kan uppfatta sig som överviktiga men uppfattas som på tok för smala av omgivningen. Hur mycket väger du och hur lång är du?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons