Forum Övervikt och följdsjukdomar


snabbaste och bästa sättet att gå ner i vikt?

Hej ! Jag har varit överviktig i stort sett hela mitt liv, när jag var yngre led jag i stort sett av fetma, men sen började jag och min mamma på viktväktarna, där man räknar hur många poäng man har ätit om dagen, det gick jättre bra, lyckades att gå från fetma till helt platt, men dum som jag var började jag ta det för givet och började äta smått igen, och med tiden blev det mer och mer, nu är jag i samma sitts igen, jag är inte fet eller tjock, är bara mullig, men det är något jag inte alls trivs med, jag vill så gärna vara helt platt igen, och jag har prövat med allt möjligt, men det håller alltid bara i några veckor sen ger jag upp igen, någon som har något bra förslag på hur man kan gå ner vikt lätt och snabbt utan att det ska kännas jobbigt? Jag har inte möjlighet till att träna så mycket, så jag vill helst ha lite tips på kost osv. Jag hade tänkt att börja simma och kanske börja på friskis och svettis också, och börja gå ut och gå.. Men så har jag hållt på flera gånger och det går hur bra som helst, tills jag ger upp och inte orkar mer, för man blir lixom föööör sugen på allt det onyttiga, någon som kan hjälpa mig? :( Vill så gärna vara så smal som möjligt till sommaren, hjälp mig snälla !!

Kämpar själv med vikten och tycker att man blir alldeles för sugen om man tränar som i ditt fall! Har så dålig karaktär så det liknar ingenting! Idag stod jag och kollade på Nöt creme sån som man häller på tårtor och bakverk m.m men som kan även ätas som den är. Boven för mig är kakor, dricka och godis som måste bort. Men jag har väldigt lätt för att få magkatarr och blir hungrig av ingenting. Idag tog jag faktiskt en knäckemacka med smör bara för att kunna hålla mig till maten som var några minuter senare! Det är jättejobbigt äter medicin för det men det går ibland inte alls. Vi äter oftast på jobbet vid 12 tiden men idag blev jag ovanligt hungrig innan det var mat. Testa med att äta frukt när suget sätter in eller nötter men bara några stycken.


Hej allers_kvinna! Jag vet exakt hur det är, problemet för mig är all onyttig mat, chips, chocklad och godis, älskar nästan alls som är onyttigt. Jag vet att jag kan klara av det, det är bara det att jag är sån som vill se resultat direkt, gör jag inte det så orkar jag inte fortsätta. Du har rätt, jag måste ta tag i det innan det är för sent, har ju fortfarande en chans att vara något sånär smal till sommaren. Jag ska kämpa på, och jag önskar även dig lycka till. Vi klarar det säkert :)


Hej! Finns inga snabba sätt eller genvägar till att gå ner i vikt. Det tar tid. Provat LCHF kosten? Den äter jag + att jag tränar på gym 4 dagar/v. Ät regelbundet, frukost (viktigt!!) lunch och middag. gärna ett mellanmål också.


Hej Fia! Nej jag har inte prövat den men har hört mycket om den, tack så mycket för rådet. får nog pröva den :)


Det enda som funkat för mig är LCHF. Jag har jojo-bantat i säkert 15 år eller mer. Jag började med LCHF för drygt tre år sen, gick ner över 20 kilo och håller vikten hur lätt som helst. Med LCHF så äter man sig alltid nöjd och det stabila blodsockret gör att man slipper småäta. Dessutom gör de alltid låga insulinnivåerna att du får fri tillgång till dina fettreserver hela tiden. Dvs en extra matsedel. Detta gäller inte för en sockerätare utan bara för en fettätare. GI-Noll med Skaldeman är mitt bästa boktips, men det finns många fler böcker och den bästa siten är www.lowcarbkost.com (svensk sammlingssida med allt). Men man får inte ha för bråttom och absolut inte snåla på fettet i tron om att man ska gå ner ännu mer. Då blir det ofta tvärtom.


hej willej Jag har hört mycket om den kosten, den verkar bra men förstår inte riktigt hur den fungerar :/ jag får köpa någon bok eller något o försöka iaf. får hoppas att de går bra :) tack så mycket för svaret


Hej, Egentligen är den jätteenkel, men det finns några fallgropar man måste passa sig för. Det finna en nybörjarsida här: http://www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf Själv började jag med Dr Dahlqvists kostprogram som finns på hennes blogg. Man hittar hennes blogg här: www.lowcarbkost.com Som fö innehåller massvis..recept bl a.


hej willej Tack för all hjälpen. jag hoppas att det här ger mig en chans att komma in i det, ska nog inte bli omöjligt. Just nu håller jag bara på att äta nyttigt (så gott jag kan) och träna några gånger i veckan, självklart ger det ju också resultat. men jag är rädd att falla tillbax, som jag alltid har gjort alla andra gånger. vill verkligen ha min drömkropp, iaf lite av den till sommaren :/ men tror nog inte jag hinner nå det resultatet. hoppas bara att ja lyckas förr eller senare hehe


Sabina.. Du får gärna berätta hur det går. Man kan bli rätt seg någon dag i början eftersom kroppen inte har lärt sig att effektivt förbränna fett och helt plötsligt så finns det inte en massa socker i blodet. Ev så trappar man ner succesivt eller har lite ost eller korv (liknande) med sig för att hålla upp energinivåerna. Lycka till igen..


Hej igen :) Jag uppskattar verkligen all hjälp jag har fått av dig, det betyder mycket :) Jag ska göra mitt bästa och hoppas på de bästa också :) det blir säkert bra när man kommit in i det lite mer :)


Bantningspiller - http://bit.ly/1Cpo3HZ
Jag förlorade 12,5 kg i mindre än 2 månader och övervikten kom aldrig tiIIbaka.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons