Forum Övervikt och följdsjukdomar


*skrattar*

Hej på er! Jag är ny här på sidan. Jag har inget viktigt att säga men bjuder gärna på en reflektion. Då jag är ny här har jag bara ströläst några inlägg och blev underhållande förvånad av att se så mycket smått agressiva "expertutlåtanden" det var här. Vad jag tänkte var... ...dessa experter... ...varför är de med här i fettklubben? De måste ju rimligen vara smala som vandrande pinnar. Tänker också att det är ju kanske för en gångs skulle en välgärning att här förminska sina medmänniskor... *skrattar* Fast inte lika kul när man inser att man då förstorar sig själv och jag tror inte att många är med här för att göra sig själva större :) Lycka till alla!!!

Tja, det är ju ett sätt att se på saken. Själv vet jag att jag har mycket kunskap kring ämnet kost. Delar gärna med mig av det som jag har teoretisk kunskap om. Delar också gärna med mig av det jag lärt mig av min väg till att bli lättare. Att jag själv fortfarande är överviktig beror på olika saker, t ex dålig självkänsla, dålig självdisciplin, andra mer livsnödvändiga saker (som min mans depression och vår äktenskapskris) har behövt den tid och engagemang jag hade behövt lägga på viktminskning och dessutom (och detta är väl det viktigaste) att gå ner i vikt tar tid - särskilt om man vänja sig med nya tankebanor och vanor. Då kommer vi till grundfrågan i ditt resonemang. Om jag är överviktig, diskvalificerar det då mig per automatik från att komma med råd angående viktminskning eller kost? Nej, jag tycker verkligen inte det. Att jag inte kommit hela vägen kan inte per definition betyda att jag inte kommit någonstans, eller inte kommit tillräckligt långt för att lära mig ett och annat. För övrigt är det så att de flesta råd här handlar mer om hur man tacklar livet. Vi är vänner och för diskussioner som vänner gör. Vi tar åt oss det som verkar vettigt för oss och struntar i det som låter befängt. Vi tappar några kilon och berättar hur vi gjort. Vi ökar några kilon och berättar vad som gått snett. Det är som en gigantisk brainstorming. Så summa summarum. Se oss inte som några besserwissrar som tror sig sitta inne med alla svar. Se oss istället som en erfarenhetsbank för att slippa gå i våra fotspår. PS Att vi skulle vilja förminska någon annan tycker jag verkar helt vanvettigt. Har under mitt år här inne bara sett uppmuntran och vänskapliga tips.


Jag håller mé Tina Oskarsson!!! Bra skrivet!


Tack Tina O för ditt inlägg hade inte kunnat säga det bättre själv....inte ens så bra :) När man t.ex. börjar på ett nytt jobb, eller registrerar sig här på ND...el.dyl. så tycker jag att man brukar försöka "koda av" stämningen som råder på nämnda ställen - och det tar ju en stund. Vi är många, som varit här olika länge, som har en gemytlig och trevlig peppande stämning och då känns det nästan lite kränkande att någon kommer och klampar in och på direkten klankar ner på oss, utan att egentligen ha hunnit koda av stämningen här. Men jag kanske missförstod "osho"??


Läser ditt inlägg och tänker som Leonie "kanske jag missförstod". Men, nej. På det året jag varit här så har jag aldrig sett någon som sagt "jag vet bäst" eller "mitt sätt är det enda som funkar". Tvärtom har jag mött massor av öppenhet där man tillsammans försökt finna lösningar på det problem vi har gemensamt. Men jag kanske bara har haft tur?


Hej, Klokt skrivet av Tina och ni andra. Skratta är bra för magmusklerna och är helande. Skrattar gör vi vi väl alla, så ofta vi bara kan. Har bara varit med ett kort "ögonblick" och har fått härliga, peppenade ord, många och helt oväntat, det kändes väldigt bra. Det gör att vill man fortsätta här i forumet. Och nå sina mål inom detta ämnet: Må ännu bättre och trivas med livet :-))


Jag är helt med dig Pima i skillnaden på peppande inlägg och det jag åsyftade. Och som sagt var… …vad (och hur) man tar till sig är en helt annan femma. &#61514 Vill säga tack för att du läste vad jag skrev och inte la in egna projektioner i mina ord, som skrevs i en positiv anda. Tror inte jag med mitt inklampande vanvett vågar svara de övriga inläggen… *ler* Allt gott till alla!! (Jo, jag menar faktiskt Allt gott till alla!! (eller, nej nu blir det kanske fel igen… då jag inte menar gott som i godis utan… ja, asch vi skiter i det) Ha det bra istället!!


Jag har ju hängt här några år nu och förstår precis vad "osho" menar. Senast igår satt jag och fnissade och suckade för mig själv när jag läste igenom diskussionen om "Atkins" som låg framme i listan. Där var många hårda ord emellanåt, och helt klart "jag vet bäst, du är dum i huvudet"-attityd! Vi som varit med ett tag minns säkert också vilken stämning det var här på Skaldemans tid :o)


På Skaldemans tid? Tja, när jag var aktiv i kolhydrater.ifokus (en sajt för LCHF-anhängare o sockerberoende) så var det mycket klankande på "vanliga" viktreduceringsmodeller. Tror det är ett typiskt fall av att man är så trött på att bli avfärdad och klankad på att man hellre pissar på alla andra innan man själv blir utsatt. (Typiska mobbingfasoner alltså.)


Hej du osho! Jag tror du har kommit lite fel..... Med riskt för att nu verka som expert så kan jag berätta att detta är en sida för övervikt och inte en "fettklubb"! Tråkigt om du upplever en del inlägg som expertutlåtande. Själv tycker jag att detta forum är en av de bästa när det gäller trevlig stämning.


Hej Gitsan! Jag inser att mitt inlägg kan tolkats som provocerande. Själv är jag överviktig och den vikten som så att säga är över består av fett. Jag är inte här för att förneka det utan för att ändra på det. Jag tänker ändra på det genom idog träning och se över mina matvanor. Jag tänker inte skylla på yttre omständigheter utan ta mitt ansvar för min egen hälsa och jag tänker ta hjälp av bl.a. "matlådan" som jag ser är för mig en hjälp. Så så länge jag är fet kommer jag att kalla mig för fet utan omskrivningar. För mig är det således min fettklubb och jag kommer att hänga kvar tills jag kan deffiniera mig annorlunda eller tills jag inte längre ser ett värde. Hoppas det är ok... ps och i kväll tänker jag leva gott med kräftor öl och snapps - för livskvaliten tänker jag inte ge avkall på även om den ska hållas i balans. Och skratta vill jag göra så ofta jag kan också!! *ler*


*ler* Kram på dig alpha! Känns alltid bra att vara förstådd. :)


Jag har nog varit förskonad från dessa inlägg, känner inte alls igen beskrivningen! Själv har jag vara upplevt trevliga och peppande inlägg i min dagbok, men osho kanske inte menar dagböckerna utan kanske diskussionsforumet????


Oj, tittade in i Atkinstråden (är sällan inne i forumet) som "alpha" skrev om och då förstår jag lite bättre vad du menar osho. Jag brukar inte grotta ner mig i ämnen som jag vet är lite laddande utan väljer bort dem. Hoppas fu år en trevlig kväll med mat, dryck etc!


Hej igen Gitsan och tack för det! Jag fick en mycket lyckad kväll och nu är jag trött, onykter, glad och tacksan för allt möjligt - mår helt enkelt bra!! :) Ha det gott!!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons