Forum Övervikt & följdsjukdomar


Rysare, vad äter jag för något?

Jag har kollat innehållet i maten i många år. Den innehåller mycket som inte borde finnas i mat. Ofta är det 30-50% mat, resten tillsatser. Jag kollar alltid mängd protein, fett, kolhydrat, fiber men jag har inte varit tillräckligt observant. Nu ställer jag en ny fråga, "Vad är resten?" För det viktiga är ju inte vad det står i innehållsdekl, det viktiga är vad som utesluts. Om det nu inte är protein, inte fett och inte kolhydrat, VAD är det då? Var skall dessa ämnen i maten fyllas i inne i matlådan? Vad betyder dessa ämnen för hälsa och vikt? På en burk läste jag i dag att 100g ger 237 kcal, (en tonfiskpate) protein 9g och även 9% då eftersom det är 100g. fett 8.2g och kolhydrat 19.3g Det blir 36.5g eller 36.5%. MEN vad är resten???? Det är 63.5%!!!!! långt mera än hälften av innehållet!!!! Det står inget om vatteninnehållet. 48g är tonfisk men resten av ingredienserna är nog bara ytterligare 10g. Alltså är 42% inte alls redovisat i innehållsdeklarationen.

Håller med, ibland så kan man allt undra vad som läggs i det som man äter. Om man nu vill veta det, kanske är bättre att inget veta. /Kramiz


Jag har också undrat. Lite.


mycker av det som finns i maten består ju av vätska så den stora delen av den ickeredovisade är precis det, vatten... men det är ju sant, det är alltför mycket som inte redovisas. Det är därör många dietister uppmanar folk att läsa ingredienserna... är det mycker du inte förstå så undvik. Rena aror (eller så rena som möjligt) är alltid bäst för kroppen :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons