Forum Övervikt och följdsjukdomar


Rätt så svårt....

Jag behöver verkligen gå ner i vikt. Det är bara svårt, tycker jag: 1. Jag är vegan 2. Jag är, efter en skada, yrsel mesta tiden, varför jag inte kan motionera särskilt mycket, och inte utomhus eller på ett gym. Jag har börjat räkna kalorier och äter ca 1000 kalorier/dag. Finns det någon som har tips till vad jag ska göra?

Äta närmare 2000 kalorier kan funka lika bra, även utan motion. Då mår man ofta bättre och orkar hålla ut hela livet. Att du är vegan gör det lite klurigare. All näring är ju jätteviktig för hur man mår. Hade du ätit mjölkprodukter hade det varit lättare. Du äter inte ens fisk och ägg alltså? Sån mat ingår ju i vår naturliga föda och kan komma från vår närhet. Vad äter du som kan komma från din omnejd? Frukter finns ju bara på hösten, liksom bär och annat grönt. Dom är ju dessutom fettbildande med allt fruktos. Nötter är ju annars bra, men finns ju inte alls i någon mängd där jag bor (inga alls vad jag vet). Jag spånar på lite men det är inte så lätt. Lycka till såklart:-)


Jo, fast jag är vegan sträcker jag på mig och äter fisk och ägg.


Fisk och ägg är det bästa man kan äta som människa. Äter du bra med fisk och ägg så blir du smal förr eller senare. Jag skulle börja dagen med ett ägg och en burk makrill i tomatsås utblandad med lite mayonäs (eller Creme Fraiche). Ta lite mayonäs på ägget också. Det är en riktigt näringsrik bantarfrukost. Kolla på diagrammet här så ser du allt du får i dig: http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/frukt-och-naring Drick ingen söt juice eller liknande till detta utan ät en kvarts paprika för C-vitaminen och ev några paranötter för magnesium. Det kan faktiskt räcka med att bara ändra sin frukost för att gå ned i vikt. Med en sådan "lågkolhydratfrukost" behövs inget mellanmål innan lunchen eftersom ditt blodsocker kommer att vara jättestabilt och lågt. Lycka till så länge.


Hej jag har gått ner 61 kg på några år och det gjorde jag genom att börja röra på mig. Jag tycker att du ska börja att promenera och utöka längden på promenaderna. DU KOMMER ATT KLARA DET LYCKA TILL !!!!!!!!!!!!!!!!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons