Forum Övervikt & följdsjukdomar


Pulver?

Hej! Jag är en tjej på 20 år som för 2.5-3 år sedan väge 110 kg. Jag har nu gått ner till 80 kg. Men vill ner till 72 kg. Jag äter efter LCHF och jag rider lektion minst 2 gånger i veckan, cyklar 30 min varje dag på min motionscykel, ut och går en timme nästan varje dag. simmar även runt 2 dagar i veckan. dock står vågen och måtten still just nu. Och jag tänkte prova att köra pulverdieten Modifast, och då byter jag ut enbart lunchen. Eller fler? Funkar det? Kommer man gå upp i vikt när man slutar med det?

Jag rekommenderar inte pulver. Bättre är att du äter en lunch med mycket grönsaker-alla sorter, ngn form av protein tex 1 ägg, och 1,5 dl råris/fullkornspasta/eller äggstor potatis. Ja du kommer troligen att gå upp av pulver. Det beror på hur sugen du blir på annat när du använder det. Men 1. Det smakar förskräckligt 2 Det är onaturligt 3. Kostar onödigt mycket 4. Blir sugen på annat 5.Du lär dig inte ngn ny livstil. Jag tycker att du ska försöka äta lite mer en tid och om du kan träna mer. Jag tror din förbränning har gått ner, den ökar du med mer mat och bli inte förbannad nu, men du ökar den med kolhydrater! Rätt sort ska du äta förstås. Det har blivit hysteriskt med kolhydrater, du ORKAR mer om du äter kolhydrater! Vatten binds till musklerna så du orkar mer träning, ökar din förbränning och minskar vikt. Jag har gått ner från 95 till 60 utan denna rädsla för kolhydrater. Jag blir grinig, trött och tråkig utan bröd, gryn,pasta och potatis.... Om du börjar äta kolhydrater kommer du att känna dig lite uppsvälld de första dagarna och vågen visar upp, helt enkelt pga vattendepåerna som höjs-så skit i vågen en tid. Sedan kommer du märka vad pigg och stark du blir på simningen och kanske orkar några vändor till!! Du blir INTE fet av stärkelse!! Det är en myt. Frukt och grönt så mycket du vill och lägg till rätt stärkelse, bli pigg glad och orka träna så kommer förbränningen igång igen och du tappar de där sista kilona. Wilma


Jag har käkat pulver, nutrilett intensivkur i 10 dagar. Åt inget annat. Sen gick jag över till LCHF direkt och jag går fortfarande ner. Ang. wilmaz kommentar: 1. Jag tyckte det smakade toppen. Shakesen alltså, bars smakar kartong. 2. Det naturliga är ju att äta det man kommer över. Men visst, pulver är väldigt onaturligt. Men vad gör man inte. 3. På 10 dagar åt jag för ungefär 500 spänn. 50 kronor om dagen. Kostar 20 spänn mindre än en vanlig jobblunch. Jag har nog aldrig levt så billigt. 4. Det blev inte jag. Jag drack vatten, kaffe och detox-te och var nöjd. 5. JO. Eftersom man inte vill att kuren ska vara förgäves ändrar man om ALLT. Ovanstående är ju bara min åsikt och alla funkar ju olika, men jag behövde verkligen något som pushade mig framåt. Ett snabbt viktras för att känna att jag var på banan. Nu efter kuren har jag börjat röra på mig ordentligt, äter bra mat och är mer peppad än någonsin på att äntligen bli normalviktig. Jag tror även att LCHF är toppen. Min hy mår bättre, min psoriasis kliar inte, kroppen mår bättre, magen mår bättre, jag blir mätt av rätt lite och jag går fortfarande ner i vikt. Sover ordentligt och är pigg och vaken. Jag tänker försöka vara så strikt som möjligt med LCHF tills jag når min målvikt sen ska jag smyga in lite lååångsamma kolhydrater. Jag gick inte upp i vikt efter nutriletten btw. Och jag bytte ut alla mål. Tror inte det hjälper nämnvärt att bara byta ut ett mål. Men googla runt lite så hittar du folk som tyckte det hjälpt. Men ja, jag tror mer på en kort och intensiv period (eftersom det funkade för mig). Allt detta är självklart individuellt. Men för mig har både pulver och LCHF funkat toppenbra. :-D


Wilmaz : jag mår väldigt bra när jag äter efter LCHF. Förut var jag trött jämt men sen jag börja med LCHF (i höstas) så är jag mycket piggare. Jag äter inte pasta, potatis, bröd eller ris utan kött/fisk och grönsaker.


Dessutom håller jag vikten lätt med LCHF, men jag står still, men går inte upp. Men det kommer väl ikapp kanske haha :) Och när jag äter pasta ovs. så blir jag hungrig nästan på en gång efteråt.


ni verkar väldigt bra på det här tillskillnad emot mig jag e ny med bantnigen har aldrig insett eller brytt mig om min vikt förens jag vägde 82 idag väger jag 78 kg efter 3 veckor bantnig jag klagar inte men jag börjar gå upp igen även fast jag tränar varje dag och äter regelbundet. snälla hjälpppppppp vad är LCD? Pulver provade jag i ca 10 dagar gick ner men gick upp dom lika fort är inte att rekomendera men om du byter ut dom mot en eller annan måltid är det helt ok det hjälper.


LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder ett minskat kolhydratsintag och ett ökat fettintag :)


Men rätt fett såklart :)


Jag ska köra på LCHF ett tag till så får jag se :)


Måste bara tillägga..-) -En människa som äter fett, protein och lite ovanjordsgrönsaker får ett väldigt stabilt humör. Inget blodsocker som går upp och ner. Observera att det tar några dagar, kanske en vecka för kroppen att vänja om sig och att man under denna tid kan känna sig lite seg och orkeslös, men det går ju över. -De som äter mer stärkelse, som redan i munnen börjar omvandlas till blodsocker (glukos) och som dessutom är den mest blodsockerhöjande sockerarten (finns i potatis, ris, och mjölprodukter bl a) får ofta ett sjunkande blodsocker. Då är dom inte alltid så trevliga, speciellt om det inte finns något att äta i närheten-))


Hejsan allihop. Jag kör Modifast LCD-shakes. Jag började med att ersätta 2 måltider de första 3 dagarna, sedan ersatte jag 1 måltid i 2 dagar till för att krympa magsäcken lite. Nu kör jag (nästan) ren kur, 4 shakes om dagen. Jag äter också lite frukt och jag unnar mig själv en avocado om dagen. Ibland tar jag sockerärtor och doppar i lite hommus om jag får för stor craving att tugga på något. Jag har kört detta i 12 dagar nu och har gått ner 4,5 kg. Planen är att köra på och sedan börja ersätta måltider igen efter kanske 10 dagar eller nåt sånt. Det var skitjobbigt i början men nu känner jag att jag har kommit över de värsta hungerskänslorna och jag mår bättre, blir piggare och har mer energi. Vill tillägga att detta bara är en kickstart för mig, sedan tänkte jag gå över till LCHF om jag klarar av att äta kött (har ätit veg sedan januari). Men det jag ville komma fram till är i alla fall att Modifast funkar bra för mig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons