Forum Övervikt & följdsjukdomar


pilates!!!

Jag funderar på att börja med pilates, tänkte skaffa en hemträningsdvd eventuellt - har ni några tips? Jag är nybörjare och rätt stel av mig. Är pilates bra om man vill gå ned i vikt och bli smidig? Vad behöver man för kläder? Och vad behöver man för prylar? Om man behöver prylar? Tar tacksamt emot alla tips jag kan få! :)

Jag har tränat lite pilates hemma. Det är riktigt bra träning. Man liksom tränar upp stela muskler och jag i alla fall använder muskler som jag inte trodde att jag hade=). Jag har en del problem med ryggen ( som du kanske vet=) då är det jättebra träning för att träna så ryggen blir starkare. Sk nog börja igen med att träna lite=). Jag köpte den här Windsor Pilates tror jag den heter från Tv-shop. Lycka till! /Kramizar


Pilates är fantastiskt! Jag orkar inte gå till ett gym för att köra pilates, men har då också rätt bra koll på min kropp, så jag köpte hem Winsor pilates. Blir jobbigare ju mer du kört, eftersom du hela tiden blir bättre på övningarna. Lägg dock till lite luffslöpning, promenader etc. Av pilates blir du smidigare och starkade och får en snyggt tonad kropp men det enda sättet att förlora fett är, tyvärr, att konditionsträna. Spelar ingen roll om man tex slutar äta mat eller bara äter sallad eller what ever. Konditionsträning är grejen. Kanske en 20-30 min luffs och sedan pilates? Kan vara en idé. Kör hårt!


Det är ju de inre musklerna som man jobbar med i små rörelser.Jag blev mycket starkare i bålen och medveten om min kropp på ett helt annorlunda sätt och fick en annan ,bättre hållning.jag har även en Pilatesboll som hjälper till med balansen. När man börjar tycker jag det är viktigt att ha en instruktör så att man lär in rörelserna ordentligt,för det tycker jag är svårt att förstå när jag tittar på videon. lycka till-kram/ Ami


Jag har också Winsors och tycker den är jättebra! Dock får jag p.g.a. nackskada använda en handduk runt nacken, som jag håller i varsin hand när jag gör magövningarna, annars tar nacken stryk. Skriver det, bara som ett tips ifall ngn annan har samma problem.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons