Forum Övervikt & följdsjukdomar


Överviktig = problem med knäna?

Jag är överviktig 10-12kg och har problem med knäna, nån annan som har problem?

Hejsan jag väger 85 kg nu har vägt 104,4 jag har problem med knäna så jag går hos en sjukgymnast och stretcha och gör lite övningar för knäna, helst ska jag undvika trappor ,men de är inte det lättaste för jag bor på 3 våning utan hiss. Sen har jag tarmsjukdomen ibs


Jag har också ont i mina knän till och från. Med hjälp av bra skor jag har nu inte lika ont. Så se till att ha bra dämpning i skorna. Dessutom märkte jag att jag hade extra ont de dagar jag varit ute och gått, då ändrade jag mina långpromenader mot att cykla istället! Men allt är individuellt!


Danka de är som mig ,går jag får jag ännu ondare i knäna, men cyklar jag går det bra, jag har inlägg i skorna som kostade 400 kr ,men de hjälps för fötter och knän


Hej. Hur gör jag för att få ta del av programmet om hur man går ner i vikt? Jag vill alltså anmäla mig.


jag har problem med knäna, väger ungefär 18 kilo övervikt, för när jag joggar/springer så slutar jag inte för att jag har dålig kondis, utan mina knän orkar inte.


Satsa på styrketräning. Bygg upp muskulatur runt knäna bl a. Så finns det ju massor med alternativ som är skonsamt mot knän. Simma tex. Själv har jag kunnat jympa (och hoppa) fast jag har ett BMI över 40 tack vare all styrketräning.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons