Forum Övervikt och följdsjukdomar


Olika motionstyper.

Jag vill motionera men har svårt att hitta rätt form p.g.a. olika faktorer. Jag kan inte: 1) Gå långpromenader p.g.a svaga, värkande knän. 2)Simma i bassäng p.g.a. klorallergi i ögonen. 3)Cykla p.g.a. anusbesvär. HJÄLP - VAD SKA JAG GÖRA ?

Du kanske kan stavgå men inte så långt? Gå på gym och eller ett gympapass. Det finns hur många som helst att välja på så någon kanske passar dig.


Jag vet inte riktigt hur det ser ut i övriga landet, men i sthlm finns iaf simhallar med saltlösning i vattnet istället för klor. Du kan ju kolla upp om det finns i närheten av dig? Själv är jag bara lite överkänslig så mina ögon kliar lite av klor, men saltlösnings-lösningen (så att säga) är topp! Annars finns det ju mycket man kan göra som pilates eller gå på gym. Styrketräna och ta en liten sväng i en sån där orbitrek. De är väldigt skonsamma för onda knän. Surfa runt lite på internet och läs om olika träningsformer så hittar du säkert något som passar. MVH Maja


Du kanske kan testa på crosstrainer eller roddmaskin, du kan ju sitta på en mjuk liten kudde om sitsen är för hård! Lycka till!


Hej! Jag går hos sjukgymnast och får hjälp med mina knä. Eller rättare skrivet mitt ena knä, det andra hänger lixom med. Men a och o när det gäller knä är att stärka lårmuskler. Du kan inte möjligen rida. Jag rider och det är jätte bra för knäna. Inte hoppning och så utan skogsmulle ridning. har ju ingen anning om dina intressen men det fungerar för mig. Att ha riktigt bra promenad skor är jätte viktigt om man överhuvudtaget ska kunna gå. Kanske fungerar det med korta promenader. Jag har ju problem med vikten så jag kan inte gå långa sträkor utan måste ta det kort. Sen får man öka upp efterhand. Jag gick till en sport affär och berättade vad jag hade för problem och killen plockade fram skor till mig. Vet ju inte vad felet på dina knä är men kontakta en sjukgymnast. Går på högkostnaskortet så för min del betalar jag inte mer nu.


Hej. Yoga är perfekt för att skonsamt stärka upp kroppen (och själen) Du kan börja att stärka upp dej med yoga och sen kan du lägga in några pass på gymmet. Där kan du både träna kondition (crosstrainer) och styrka. Var inte rädd för att prova på och lycka till kram


Hej! Har ett svar som hjälper mot: dåliga knän, ryggont, övervikt, depression och svaret är styrketräning! Gå till gymet och du får en gratis genomgång av maskinerna sedan gäller det att fråga o fråga så fort du är minsta osäker! Lycka till!


Tomten tackar alla sina snälla barn som har givit honom många goda råd som han definitivt ska försöka följa. Fortsätt att vara snälla så får ni många julklappar lovar Tomten

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons