Forum Övervikt och följdsjukdomar


Nyttig färdigmat

Jag jobbar på distans och sover därför borta minst 2 nätter i veckan. Då jag inte har någon tillgång till kök dessa kvällar är jag bunden till färdigmat. Nu undrar jag, har ni några bra tips på nyttig färdigmat (från affär eller restaurang), jag börjar bli less på skinksallad :) Tackar!!

Jag har haft samma problem med luncherna på jobbet - jag brukade alltid ha färdigmat med. Numera när jag gör mat så lagar jag extra och fryser ner, bara att ta med. Ibland när jag har tid så kokar mat enkom för att frysa ner. Soppor tycker jag funkar särskilt bra. Lycka till!


Tack för svaret. Jag har också försökt att ta med mig mat, men då jag inte har några kylmöjligheter så är det inte så smart på sommaren, men till första dagen borta funkar det. Ska försöka bli bättre med "storkok" Tack!


beror ju på vart du bor men i sthlm finns det väl en del hälsoreasturanger tex kalori.. annars kan du ju prova falafel nån gång... det är kikärtsbullar osså kan du ju be om mindre dressing


Det beror ju på vad du menar med färdigmat.. Det finns ju frysta färdigrätter men då måste man kanske köpa de direkt när man ska äta dem om du inte har någon frys. Annars håller de över dagen just av den anledningen att de är frysta. Nyckehålsmärkta färdigrätter går bra, eftersom de följer tallriksmodellen och har begränsat energiinnehåll.


Det finns mycket att göra med kosten när man reser, en enkel sak är att börja med PF. Sikta på mycket frukt som kolhydratskällor. Det är även läge att använda sig av diverse konserver en enkel och bra kosthållning när man är borta från hemmet. Mvh Seth Ronland www.sethronland.nu

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons