Forum Övervikt & följdsjukdomar


Nötter ger bättre syn?

För ett par veckor sedan började jag dagligen äta nötter. Jordnötter (med skal), valnötter, hasselnötter, sötmandel samt pumpakärnor och solroskärnor. Dessa livsmedel innehåller ganska mycket fett men nyttigt sådant. Tidigare var jag ytterst sparsam med fett. Det som hänt är att jag tycker mig ha fått en bättre syn. Det är lättare att läsa den text jag tidigare behövde läsglasögon till. Det kanske bara är inbillning men det verkar inte så. Men jag undrar: finns du som upplevt samma sak? Kan fettet i nötter etc. vara bra för synen?

Jag tyckte det lät så intressant det du skriver om så jag var tvungen att googla lite om nötter och synförändringar/förbättringar. Om det finns studier gjorde på nötter och deras påverkan på synen så borde det ju stå någon stans tycker jag. =) Det jag hittade var ju såklart att de innehåller bra fettsyror och på en sida stod det att omega3 kan hjälpa att bevara synen, men det står ingenstans om förbättring av synen. Inte som jag har hittat i alla fall. Jag har dock märkt själv, att om jag äter sämre och blodsockret svajar så får jag sämre syn och känner mig mer skärpt och har bättre syn om blodsockret hålls på en bra nivå. Vet inte om jag bara inbillar mig, men jag tror inte det. =) Kanske kan det vara något sånt?


Jag skickade ett svar på ditt svar. Men det flög visst i väg någon annanstans samtidigt som jag blev utloggad ... Undrar om detta kommer fram ... -)


Ja, något annat svar än ditt senaste svar har jag inte sett röken av. Inte sett det flygandes nån annanstans heller för den delen. :)


Det är väl så det är bara. Jag menar, livet är fullt av mysterier ... svaren kommer och går. Det kanske inte var nötterna som låg bakom att synen blev bättre utan det var ett av alla mysterier -)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons