Forum Övervikt och följdsjukdomar


Netdoktor

Hej.Tycker ni andra som är med i netdoktors nätprogram mot övervikt att det är bra?

Jag började på detta idag så tyvärr kan jag inte säga varken bu eller bä, men jag hoppas ju att det ska vara bra. Tycker dock att forumet här inte verkar så aktivt?


Hej.Det är inte så aktivt.Jag saknar matdagboken som de hade förut.


Finns ju annars väldigt bra matdagböcker till iphone o androidmobiler :) har själv provat många o hittat några favoriter ) vi får väl göra stället aktivt själva :)


Vi får väl se,det är bara att kämpa kämpa.Jag har en skada i ett knä så jag kämpar med promenader för att viktminskningen ska gå fortare men inte så lätt när man har ont,man får göra vad man klarar av.Hoppas det går bra för dig.


Jobbigt när kroppen jobbar emot en. Själv har jag dålig rygg som gör det kämpigt ibland. Förstår att promenader kan va jobbigt när du har ont i knäet. Kan du cykla eller simma som lite avlastning mellan promenaderna?


Jodå,cykla går bra men jag går inte gärna till simhallen.Ryggen är inte så roligt det heller,hade ont i den förut också men har fått inlägg i skorna och är mycket bättre i den nu,fast man får en klumpg gång med dessa jäkla sulor,belastade foten helt fel så jag fick ständiga inflammtioner som gjorde väldigt ont,så jag satt där jag satt länge.Får börja i liten skala med allting.Vart bor du?


Har precis provat ut sulor och skor, men jag verkar ha bättre tur än du, det känns jättebra, ytterligare en pusselbit som lagts tillrätta. Jag bor i Karlskrona :)


Du också,vart köpte du dina? Jag hos en sjukgymnast o tycker dom är hårda.Jag i Kalmar. Vad fick du ge? 1820kr så köpte jag sommarskor 1200,så måste man ju ha flera par ,dyrt blev det.


Jag försöker få ut den utomordentligt smarta tanken att bara tänka på intaget när det gäller vikten. Varför? 1. Då spelar det ingen roll om man ligger på stranden och solar, sitter i rullstol, hemma vid köksbordet och löser sudoki, springer miltal eller bara sitter och metar. Man har normalvikt eftersom man äter rätt mat i rätt mängd. 2. Det blir långsiktigt. Inte de två första månaderna varje år eller inför beach-säsongen. Det kommer att räcka när man blir gammal också. Det gäller bara att äta rätt återigen. 3. Förändrar fokus. Bara för att man blir sjuk eller får träningsvärk (eller skadar sig) så kommer detta inte hindra att man går ner i vikt. Det är intaget som är A och O när det gäller vikten, inte hur mycket man rör sig. Detta borde ALLA få veta men så är det inte idag. 4. Folk tror att det var promenaderna som gav viktnedgång eftersom det är en tydlig förändring! Byter man TV-soffan och "ätande" mot promenader så är minskat ätande den största förändringen. Det gäller att lära sig att inte äta bara för att man inte har tid att träna. Har jag något belägg för detta? Ja. Personer som rör sig mycket behöver långt ifrån vara smalare än de som tvingas sitta still (ex i jobbet). Förvånande nog så är det ofta tvärtom. De som rör sig mycket äter ofta mer än vad dom behöver för att dom tror sig behöva det. Testa själv att bara göra en matförändring. Då märker ni hur fort ni går ner i vikt. När man börjar gå ner av att äta rätt så kommer orken och lusten att motionera automatiskt. Äta rätt och få lust och ork till motion? Kolla filmen!


Ta gärna bort mina inlägg där jag försökte länka till denna youtube snutt. Hursomhelst så hjälper den oss att förstå varför vi äter mer och rör oss mindre ibland. Även varför det inte fungerar att säga " ät mindre och rör dig mer". Det har man ju hört till leda. Ni som fortfarande säger så, kolla på denna. http://youtu.be/Yo3TRbkIrow


Jag köpte mina sulor på intersport och dom hette nått i stil med fottbalance och är av ett något mjukare material. Kostade 600 kr sen köpte jag ett par rejäla löpardojor med för 1500 men det var det värt :)


WilleJ jag e nog inte med hela vägen på ditt tåg. Självklart kan man åstadkomma mkt genom att ändra kosten, men det e ju inte det som klippet du hänvisar till handlar om. Han nämner inget om att man inte ska eller behöver motionera. Det handlar om hur vi höjer insulinpåslaget i kroppen genom den industialiserade maten vi äter idag. Var på föreläsning med Bitten Jonsson idag och hon refererade till just denna mannen, robert lustig, och pratade om just detta. Jag tror att det här med träning har gått till överdrift, vi glömmer att tillgodose oss den energi vi faktiskt bränner genom att leva. Den basala omsättningen och sedan vardagsmotionen som att städa o gräva i trädgården. Men i slutänden är det väl ändå så att huvudsaken är att man gör det som känns bra för en själv? Det går ju inte att upprätthålla en träningsform om man inte tycker det är roligt? Hur som helst måste man hitta sin egen väg, man kan ta hjälp och råd av andra, men ändå se till sig själv. Det som funkar för en funkar inte för nån annan. Kost o träning är ett superhett ämne just nu, och det är mkt åsikter hit och dit. hoppas inte jag trampat någon på tårna nu för det är inte min mening. (ber om ursäkt för eventuella stavfel, skrivit på mobilen) =)


Mysan. Det fösta han säger i viden är ju att "Eat less - Exercise more" är något han skulle vilja kunna säga, men att det inte fungerar....just för att (som du skriver) att äter man för lite eller äter för mycket mat som ger insulinpåslag så får man inte den sprudlande energin man borde ha. Då kanske man väljer att sitta inne istället för att hitta på något aktivt ute. Jag tycker också att träning är jätteöverdrivet och får inte till det miljömässiga att en halv miljard människor ska äta mat som sen bara ska bli värme i en uppvärmd lokal (inkl resor, tvätt, varmvatten). Folk får gärna göra saker som ger annat energi tillbaka än större muskler och värmeförlust:) Mvh Wille


För min del skulle jag inte klara mig utan att gå på gym. Har mkt problem med ryggen och där får jag den hjälpen jag behöver med träningsråd och eventuell behandling när ryggen slår bakut. Det är oxå en social grej, man träffar härligt folk och inspireras av varandra och får extra energi från de härliga instruktörerna. Så jag tycker inte att det bortkastat eller överdrivet på samma sätt som du verkar tycka. Gillar man inte gym så gör man inte o då finns det annat o göra. Men för egen del stannar jag på gymmet. :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons