Forum Övervikt & följdsjukdomar


Naturgodis

Jag har fått för mig att naturgodis är "bättre" än vanligt godis, eller är jag ute och cyklar nu? Jag försöker att inte äta godis alls på veckorna, men det går ju som det går *sucka* Däremot när jag handlar nå sött så köper jag hellre lite torkad frukt än en massa E-nummerfyllda småsaker som vi kallar godis. Urk för tillsatsämnen! Men iaf, är det någon där ute som har samma problem som mig med naturgodiset? Kan nästan inte låta det vara. XD Och är det verkligen bättre än det vanliga godiset?

Vad jag fattar så innehåller det nästan lika mycket som "vanligt" godis..


Nja, jag tror inte att naturgodis är bättre ur kalorisynpunkt än vanligt godis. Men det är ju inte alls en massa tillsatser som det är i vanligt. Så det kan man ju äta om man vill ha lite gott, men inte få i sig allt för mycket skit. Jag har också lite svårt ibland att avstå från det=). Jag gillar inte ens lösgodis så=). /Kramizar


Får man fråga vad du äter annars för godis? Jag hade ju naturgodis i väskan men tar ändå inte av det. Köper istället Läkerol dom har kommit med nya smaker. Och sockerfritt skall det vara men får så ofta magknip nu för tiden vad kan det vara. Har inte känt så tidigare. Kan det vara det att jag håller upp med vissa saker försöker att trappa ur godiset. Vad skall jag äta som jag inte får stick eller magknip i magen av som är gott? Jag kan inte ens äta vanlig mat längre.


Och jag tror på dig. Men hur svarar magen på torkad frukt. Vad får jag magknip av eller stickningar i magen? Det är lite svårt att utesluta.


Magknipen kan bero på att Läkerol innehåller medel som har laxerande effekt, äter man då för många så kan man få diarré. Det är likadant med tuggummi och Viktväktarnas godis. Naturgodis är bättre ur den synpunkten att man äter nötter som har det nyttiga fettet, men rent kalorimässigt så är det väldigt liten skillnad. Enligt min dietist. Hon rekommenderar inte mer av naturgodis som ersättare för smågodis, utan menar att man ska äta ca en handfull portion om man äter naturgodis. Mvh Anna


Vet inte om det kommer därför att: jag har haft det tidigare innan jag åt läkerol och det började samtidigt som jag började banta. Dra ner på sött och socker i allmänhet. Vad kan det då vara? När jag var sjuk för några år sedan så märkte jag inget utav det för att jag tog utlaxerande medel men nu när jag bantar så märker jag av det jättelätt. Är det ett tecken på att man skall dra ner ännu mer på sött eller testa andra former?


Jag kan inte svara på vad det är men om jag var du skulle jag nog prata med husläkaren om det. Mvh Anna


Yoghurtnötter innehåller 550 kcal per 100 g, alltså som chips eller t.o.m mer. Yoghurtfrukt innehåller cirka 450. Vanlig torkad frukt utan dragering cirka 330 kcal. Man kan m.a.o lika gärna äta chips eller vanligt godis om man är sugen på det - men vill man slippa tillsatserna i första hand så är det väl bättre. Problemet är väl att man oftast köper mer än 1 hekto när man köper i lösvikt, för det ser ju så lite ut i påsen. Personligen äter jag hellre en liten kaka mörk Anthon Berg-choklad på 45g, för jag tycker att det är godare och då vet jag exakt hur mycket det är i. Samt att den är rättvisemärkt. :)


Annars äter jag inte direkt godis. Inte längre. Men jag är tacksam för alla fina svar, de tär skönt med folk som engagerar sig lite. Och hade jag vetat att det va lika mycke kallorier i naturgodis som i vanligt, då hade jag slutat med det sammtidigt XD


jag älskar naturgodis, brukar köpa det istället för valigt godis. Det är bra att det är så dyrt då köper man bara lite lite när man väl gör det. Ett äpple och lite osaltade nötter är en jättebra återställare efter ett hårt träningspass om du inte har tillgång annan återhämtning just då. Det är "mindre onyttiga" fetter i nötter, men ungefär samma kaloriinehåll så det passar perfekt om man försöker äta en GI-baserad kost.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons