Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: MOTIVATION! Nu skickar jag facklan vidare!

Nu skickar jag facklan vidare!Nyss 30 fyllda, 40 kilo lättare och med ett helt nytt liv vill jag utmana och motivera alla som känner att de behöver det! Jag har 10 kilo kvar, men so what, bättre än 50 kilos övervikt, eller hur? Det hela började för 2 år sedan när jag läste Jenny Dahlbergs "När jag fyller 30 ska jag vara smal". Hela den boken blev för mig då en provokativ utmaning, det var ju inte omöjligt för mig att bli smal till min 30-års dag! Nu sitter jag här, övervikt kvar , men hur nöjd som helst! Nästa mål är att, istället för att fokusera på viktminskningen som sådan, bygga upp tillräcklig kondis och muskelstyrka för att besiga Kebnekajse! (NEJ jag skämtar inte, alla frågar! :)) Mitt tips är alltså: hitta din "spark i rumpan"-motivator, läs Jennys bok (varesig du är yngre eller äldre) och bli motiverad, skratta, gråt och glädjs med henne och åt att det aldrig är för sent att börja ett nytt liv! Vidare bör du sätta upp ett rimligt mål -INGA ohållbara nyårslöften!!!-, som t.ex. "till min väninnas bröllop om 3 månader ska jag vara 5 kilo lättare!" =överskådligt, kort, koncist och hanterbart. Skriv gärna upp ditt mål på en lapp och häng upp på kylskåpet, sätt det i plånboken, eller förvara det någonstans där du med jämna mellanrum ser det, det funkar! Mindpower är starkade än man tror och skiljer atleterna från kotletterna!

Låter som om du har en väldigt bra erfarenhet av den här boken och har lärt dig massor! Heja heja! Det är så roligt och inspirerande att läsa ditt inlägg! :) Lycka till med bergsbestigningen! :)


hej Jag är en tjej på 23 år och jag väger 104.5 kilo skulle jätte gärna vilja gå ner i vikt och väga 70 kg igen som jag gjorde för 1 år sedan. jag har gått upp 34.5kg sen jag opererades för gallsten. Jag är jätte jätte glad för din skull att du har lyckats gå ner så pass mycket ner i vikt har du tips o ider snälla kom med dem för jag behöver verkligen all hjälp jag kan få mår skit dåligt av min övervikt skäms att ta av mig framför min kille & vår relation har påverkats jätte mycket .Har du några tips snälla hör av dig mvh tollan


Börja med några förändringar , när dom sitter förankrad , ändra mer. Är du som jag " godis och läskmonster " ? Byt läsk till vatten och en godis dag i veckan . Sluta att äta 2 tim före lägg dags. Värt att pröva. Ska hålla tummarna för dig. Har en fråga ang gallstensop. Jag fick kramper , som kom och gick i 3 år. Kunde komma bla när jag var hungrig. Har du några problem av gallstensop ?


Just kommit med här och blir jätteglad över att hitta er. Vet inte riktigt hur jag ska börja detta nya liv. Är över 60 år så det måste ske nu för snart kan jag inte gå för värk och stelhet. Gratulerar er som kämpar på och når era mål. Kämpa vidare ni alla med mej. Kram Lili.


Heja, heja! Det är ALDRIG försent att börja om på nytt! Matlådan är perfekt, och har man väl fått skjuts på det hela så kommer det mesta andra av sig själv mer eller mindre. Det blir ju te.x. betydligt lättare att röra på sig om man har mindre vikt att flytta på! Så det är bara att sätta igång! Lycka till och alla är här för att stötta varann, så blir det motgångar eller uppförsbacke så är stödet aldrig långt ifrån! Kram

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons