Forum Övervikt och följdsjukdomar


Motion utan resultat

Hej! Igår vart jag väldigt frusterad då jag märkte att jag inte riktigt fått något resultat av min motion. Jag har främst cyklat, varje dag minst 30 min och 3-4ggr i veckan har det hållit på i en timma. Jag äter bra mat (fullkorns grejer och kollar noggrant på innehållsförteckningen), jag har slutat äta godis (äter bara lite en gång i veckan) och så äter jag chips ytterst sällan. Hm, detta är väldigt frusterade. Är det någon som känner igen sig eller som kanske vet vad detta beror på? Ska jag tränna ännu mer eller? Det är iaf så jobbigt när man verkligen kämpar men känner att man inte få resultat. Jag kanske förväntar mig för snabba resultat, men det har ändå gått snart 6 veckor sen jag började tränna så här och godis stoppet har varit sen i mars. Grrr.

Anväder du dig av matlådan här på sidan?? Det ÄR lätt att överdriva sin motion och underdriva sitt intag, man unnar sig gärna mer när man varit "duktig" och motionerat. Fortsätt med cyklingen och se till att du har flåset uppe hela tiden, det ska kännas! ) Följ också matlådans rekommendationer och var noga så ska du se att det fungerar... Annars fortsättar vi spåna på vad som felar.. OK? Lycka till


Grejen den är att jag alltid äter på en liten talrik, så jag äter typ 2dl-3dl mat vid varje måltid och var tredje timme. Gick ner första året men nu börjar jag gå upp igen. En sak jag lagt märke till är att så fort jag är hemma hos min vegetarian pojkvän och äter grönsaker och sånt så går jag upp, däremot så går jag ner när jag äter hemma hos mina föräldrar och bor hos dem. O då är det onyttigt. Hm, min läkare sa något om att vissa går ner i vikt då dem äter mer kött och fett. Ska iaf inte ge upp, ska till en dietist snart och prata med henne om detta och kanske få ett mat schemma anpassat efter mig. Hur går det för dig så? :)


Matlådan fungerar tyvärr inte med min pojkväns dator, han kör Linux och då funkar inte det. :( Men kan ju skriva till dem som sköter hemsidan och be dem lösa det.


Jag har svarat dig via din sida i stället... //Mie


Hejsan Gled inpå er diskussion och kände igen mig - precis! Undrar om du inte råkat ut för samma som jag. Hur många kalorier om dagen äter du? Jag vet att det är tråkigt att räkna men det ger en hygglig bild av intaget. OM man äter för lite så vänjer kroppen sig vid det och så fort man äter mer än det vanliga så blir det viktuppgång (brukar tänka mig att jag har en verkmästare som resonerar : Nu är det bäst att lägga i lager till nästa svältperiod). En dr Kystyna Dalberg har skrivit en jättebra artikel om detta. Jag fann den när jag googlade på "metabolism" (om du inte hittar doktorn. Lisskarin


Istället för Matlådan här kan du ladda ner Hälsovakten från nån torrent, det funkar likadant, är bara lite mer detaljerat med näringsämnena. Eller betala för programmet på deras hemsida, beroende på hur laglydig du känner dig. )


Ärligt talat jag vet inte, men jag tror att jag är några år äldre, hm.., snart 60, därmed torde jag tillhöra en grupp kvinnor som har svårt att gå ned i vikt och allt det andra runt omkring. 1.Varför äter du var tredje timme för? För mig känns det som om jag skulle hålla på och pytsa i bilen en massa energi stup i kvarten utan att den får en möjlighet att göra sig av med den!! 2.Att öka konditionen och att utveckla muskler, bra flås etc kräver ngt mer än 30 minuters cykling per dag.., Jag cyklar så gott som överallt, drygt 1-1.5 mil om dagen, ngt som i tid blir avsevärt mer än 30 minuter om dagen. Men min egentliga träning är power walken med stavar!! 1 Timme var morgon, innan frukosten! Ngt som ganska snabbt ökar flåset och förändrar kroppen och om man äter förnuftigt sänker vikten. För mig visade vågen drygt 30 kg på ett år, eller omräknat i centimeter ca 144 cm mindre på 1 år (vader-lår-stuss-höfter-midja-byst). 3.Jag tror inte på att räkna kallorier eller ex. äta/dricka light produkter. Jag gör min egen mussli och varvar min frukost med varannan dag havregrynsgröt (alla´kroppsbygare) varannan dag mussli. Jag dricker dessutom oerhört mycket vatten, kranvatten! Sverige har dock världens renaste kranvatten. Äter en lätt lunch och dito middag. Jag tror att västvärldens människor håller på att tugga ihjäl sig! Trots allt behöver de flesta av oss inte tugga i oss så extremt mycket, för hur många är kroppsarbetare med stora arbetsbördor? Det gäller att börja tänka om och omvärdera allt tuggande.....


Tänkte precis det samma som Lifeartist skriver! 3 ggr om dagen räcker väl att äta sina huvudmål, dessemellan får det bli någon frukt eller något lättare, inte lika mycket alltså som till frukost lunch och middag. Sen kan vegetarisk mat vara ohälsosam på andra sätt, det beror till stor del på hur det tillagas! Hoppas du kommer på vad det kan bero på!


Hej Jag undrar hur du mäter resultatet - om du endast använder vågen, kan du mycket väl ha omdannat mycket fett till musklar och därmed blivit smalare - 1 kg fett fyller ca lika mycket som 5 kg. musklar. med måttbandet syns resultat som inte finns på vågen. En annan ting kan vara att du har hitta jämnvikt mellan kaloriintag + motion = vikt, och då är det dags att se över kaloriintaget och/eller öka på motionen. Kanske du ska prova på en annan sorts motion som är krävande på ett annat sätt. Att utmana kroppen med ny motionssort brukar ge effekt. Synd att matlådan inte funkar för dig, men att nedteckan ALLT intag ett par veckor, väga maten och räkna ut exakt vart man får sina kalorier ifrån mycket insiktsgivande - det finns omräkningstabeller lite här och var på nätet, och månge recept anger oxå hur mycket en portion innehåller. Det var mina tips. Lycka till.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons