Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: Sv: Motion och viktminskning

Det är lite olika för mig, ibland går jag ned snabbt ibland går jag ned sakta. Träning är hur som helst väldigt bra för kroppen, viktminskning eller ej - så det är bara att köra på! När man tränar får man bättre kondis och det gör ju att man tränar oftare eftersom det blir så roligt så hepp hepp!

Vad pratar du om??? Man svälter INTE ALLS när man går på viktväktarna - man äter ju för tusan frukost, lunch och middag varje dag! Och mellanmål på det! Många äter ju mkt MER när de går på viktväktarna än annars!!! Det är ju ett jättebra sätt att gå ned i vikt på - äta bra och skapa bra vanor för framtiden. Tror du har missförstått det här med viktväktarna faktiskt. Och motion är ju visst bra för att gå ned i vikt, det säger ju varenda rådgivare på området. Och det märker man ju själv också. När man tränar går man mkt mkt lättare ned i vikt. Undrar lite om du driver med oss här på sidan när du skriver ett sådant inlägg...?


Jag upplever samma sak - jag går verkligen jättesnabbt upp i vikt om jag slutar träna. Så det är jätteviktigt för mig. :)


Jag tror att det är olika för individ till individ. men att träna lagom varje dag och kanske 2 "svettpass" i veckan har visat sig kalas för mig. Jag promenerar minst 1 timma om dagen (har hund) håller mig till 1200-1400 kalorier per dag. Håller mer koll på protein intag och fiber då detta är mycket viktigt för kroppens byggstenar. Dricker 2,5 liter vatten minst om dagen ingen pasta, ris potatis eller vitt bröd.


Det ska MYCKET till innan kroppen går ner på svält och följer du viktväktarna så gör du inte det, inte alls.


Följer du råden du får där? För det är ett bra sätt att äta. Du äter dig mätt och får i dig av alla delar kroppen behöver. Det är ingen diet utan ett sätt att lära för livet vilket är bra och hållbart. Naturligtvis har människor gått ner i vikt och behållit den nya vikten via VV. Du kan ju använda dig av Matlådan här så ser du själv hur och att du får i dig det din kropp behöver. Du behöver kanske bara justera en aning. Och när det gäller motion, FORTSÄTT med den. Motion ger inte bara en fin viktnedgång utan även också en frisk och stark kropp. Lycka till //Marie, kostrådgivare med varaktig minskning! )

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons