Forum Övervikt och följdsjukdomar


Mer mat och att dra av socker saker!

Varför får man äta mer av mat när man skall dra av socker? Vad är skillnaden mellan att äta socker för viss typ av mat som det finns socker i? Visst att det kanske kan finnas långsamma och snabba kolhydrater i mat och mest snabba i söta saker men det går ju inte att bara leva på mat och viss mat har ju också snabba kolhydrater i men vad är skillnaden?

Kolla här..du hittar kapitlena du söker i innehållsförteckningen. www.primavi.se/maten.pdf


Det kanske var lite väl mycket att läsa. Allt som höjer insulinet är fettbildande. Ett högt insulin lagrar in både glukos (blodsocker) och fett i fettväven, samtigigt som all fettförbränning stoppas. Som en bank där man bara kan sätta in, men aldrig ta ut. Hit hör stärkelse som inte ens smakar sött, som som är den snabbast blodsockerhöjande sockerarten. Alla kolhydrater höjer blodsocret mer eller mindre. Fett gör det inte alls och protein väldigt lite. Det är därför man kan äta mycket fett och protein och ändå inte gå upp i vikt. Inget insulin = ingen fettlagring. Istället ökar kroppen sin fettförbränning. Man blir allstå inte fet på enbart fett, men det kan man bli på enbart kolhydrater. Dessa måste bort från blodet för att inte göra skada, och då lagras de som fett för framtida behov. Björnen är ett bra exempel när de bara äter kolhydratrika bär på hösten och snabbt ökar i fettvikt inför vintern.


Oj oj oj...snabbögnat igenom till sidan 102.....Jag visste ju redan att vårt industriuppfödda kött inte var bra...men nu blir man ju mörkrädd.. Evigt glad att vi äter så mycket viltkött och vårt nötkött kommer från grannen...men även den tjuren eller kostackarn står ju inne halva året och äter havre-ensilage... ..... Dax att köpa sej en ko oxå...... Jag önskar sånt här kom fram mera..de flesta skiter i eller orkar inte bry sej om hur djuren har det..men om det kom fram att maten blir så otroligt mycket sämre och hamnar så långt ifrån sin ursprungliga form skulle kanske folk reagera mer. Nu är jag skittrött...läsa mer och nogrannare imorgon... eller strunta i det...tar så illa vid mej... Nä...ska läsa mer..


Den snabbaste blodsockerhöjande sockerarten är stärkelse och den smakar ju knappt sött. Den finns i potatis, ris och mjöl. En skiva bröd eller en potatis kan höja blodsockret jättemycket hos en diabetiker. Vi andra producerar insulin som istället ombildar det höga blodsockret till fett, för framtida behov.


Såg inte att min kommentar kom med, så jag skrev en till-)..sorry Bitabus Boken (www.primavi.se/maten.pdf) är ju både intressant och lärorik, men jag kan hålla med om att man kan känna sig lite uppgiven. Den mat man vill ha finns ju knappt att få dag i idag..Tur att du har viltet. Jag träffade förresten en köttuppfödare som bara lät djuren äta gräs..Han sa att det gick lika bra bara dom fick beta på lite olika mark så att det blev en bra gräsblandning. Den största utgiften och miljöboven för köttuppfödarna idag är ju spannmål. Och det blir ju allt bara sämre av..Hoppas på ändring.


Kolhydratdieterna är hysteriska. Jag anser att man ska äta stärkelse av rätt sort, devs grova fullkornsprodukter av ris, bröd, gryn mm. De stiger INTE snabbt i blodet. Däremot vanligt socker ska du undvika som pesten, det är riktigt dåligt för kroppen. Blodsockret siter snabbt man känner sig nöjd, insulinet sprutar ut i kroppen för att sänka socker halten(Socker är en onaturlig produkt som höjer blodsockret onaturligt högt) Jo du kan leva utan utan socker, envänd frukt i stället. Jag sötar med banan i smoties och liknande. LCHD hade man på 70 talet också... Det är gammalt. NMin erfarenhet är att man blir grinig och orkeslös, och det kan aldrig vara nyttigt mad allt fett och protein. Jag har gått ner från 95 till 60 och hållt mig i 20 år bortsett från 3 graviditeter. Med kolhydrater orkar man träna, men träning ökar förbränningen och man blir smal och vältränad-och GLAD och trevlig på köpet! Lycka till i ljungeln! Wilma


Ursäkta alla stavfel skriver snabbt ska se på House,hör gärna av dig om du undrar något!


Wilmaz, Det finns inget som kallas kolhydratdieterna. Det som dett handlar om är den mat vi människor är utvecklade som art att äta och må bra av. Vi har fortfarande samma gener som de som levde vid kusten när inlandsisen drogs tillbaka. Dom åt mest fet animalisk mat med mindre inslag av långsamma kolhydrater. Det var säl, fisk, skaldjur, fågelägg och vilt som stod på menyn. Fettet var ofta det man åt först och som ansågs som viktigast. Man hade dock inga sjukhus och läkare som kunde föränga livet på en om man drabbades av något, men på deras benrester har man inte sett några bristsjukdomar (Ajvide i gotland). Den kost vi äter idag påminner inte alls om vad vi är avsedda att äta. Stärkelse är fortfarande mer blodsockerhöjande än rent socker. En skiva bröd kan för en diabetiker höja blodsockret lika mycket som 54 gram socker, och det är stärkelsen som är boven. Frukt innehåller i stort sett samma sockersammansättning som läsk och väldigt lite näring. Detta diagram ljuger inte. Förstora det så ser ni..och läs gärna texten. http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/frukt-och-naring LCHF-kosten gör människor friskare och piggare. Men det går inte på en dag. Det är dessutom ingen högproteinkost som den som fanns på 70-talet. Low Carb High Fat = normalt med protein. Ang hjärtkärlhälsa så blir den bättre på denna kost än med stärkelsrik föda. Men det kommer att komma mer och mer om detta och det gör det iofs redan nu. Läs här som en inledning om man tvivlar på om fett är farligt. http://www.kostdoktorn.se/vetenskap/lchf-och-den-medicinska-vetenskapen Mvh Wille

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons